Κορονοϊός: Aστυνομικοί με πολιτικά στα προαύλια των εκκλησιών – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. – ΒΙΝΤΕΟ

Σχέδιο σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν εικόνες με πιστούς να σπάνε την καραντίνα και να μεταβαίνουν στις εκκλησίες της χώρας έχει εκπονήσει η ΕΛ.ΑΣ., όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Συγκεκριμένα, η ηγεσία της Αστυνομίας με σχετικές εντολές στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα στέλνει στις εκκλησίες για περιπολίες τα πληρώματα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ταυτόχρονα, στο σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονται και αστυνομικοί με πολιτικά που θα εποπτεύουν και θα δίνουν πλήρη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα, σε εγρήγορση θα βρίσκεται και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Έχει απλώσει «δίχτυ» στο διαδίκτυο, ώστε να εντοπίζει τους «ακραίους» που θέλουν να παρασύρουν κόσμο να συγκεντρωθούν αύριο και την Μεγάλη Παρασκευή έξω από εκκλησίες.

Και αυτό γιατί στη ΓΑΔΑ είχαν προηγηθεί πληροφορίες για για ιερέα ο οποίος έκλεινε ραντεβού με πιστούς μέσω γραπτών μηνυμάτων, οι οποίοι ήθελαν να λάβουν την Θεία Κοινωνία. Αμέσως η αστυνομία ενημέρωσε τον προϊστάμενο του ιερέα για την δραστηριότητά του ζητώντας να τον επιπλήξουν και να σταματήσει η διαδικασία.

Δείτε το βίντεο από το Open:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ