Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 4 site που εντοπίστηκαν για διασπορά fake news

Δικογραφίες σχηματίστηκαν για τέσσερα site και έξι λογαριασμούς σε social media σχετικά με τη διασπορά fake news που αφορούν στον κορονοϊό, τις μάσκες και τα εμβόλια, αλλά και για προτροπή σε πράξεις ενάντια στη δημόσια Υγεία όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα.

Τα τέσσερα site που εντοπίστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τα rumble.com, ugetube.com, brighteon.com, ellinesithagenis.gr.

Η ανακοίνωση για τον εντοπισμό των site που διασπείρουν fake news

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ανακοινώθηκε πως η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 ιστοσελίδες και για 6 λογαριασμούς σε social media.

Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της διέγερσης σε ανυπακοή και της απόπειρας απάτης.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ