Κορονοϊός: 61 ιδιώτες γιατροί-μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για στήριξη του ΕΣΥ – Τι αναφέρει ο Γιώργος Πατούλης

Συνολικά 61 ιδιώτες γιατροί-μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του υπουργείου Υγείας για να ενισχύσουν το ΕΣΥ σύμφωνα με ανακοίνωση του του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην οποία ο πρόεδρος του ΙΣΑ καλεί τον ιατρικό κόσμο «σε συσπείρωση και ομοψυχία στη μάχη ενάντια στην πανδημία».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, αύριο στις 10π.μ., με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι «τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ τίθενται σύσσωμα στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για να συνδράμουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ».

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία. Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ