Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα – 352 συνολικά στη χώρα – BINTEO

Συνεχίζεται παγκοσμίως η διασπορά του κορονοϊού, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα στη χώρα μας. Στην Ελλάδα τα κρούσματα έφτασαν τα 352 συνολικά. Εξ’΄αυτών τα 51 κρούσματα είναι απροσδιορίστου πηγής μόλυνσης, οι 65 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας και εννέα είναι διασωληνωμένοι. Δέκα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο. Μέχρι στιγμής, συνολικά έχουν ελεγχθεί για κορονοϊό 4.320 δείγματα. Το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες και τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα εκκρεμούν περίπου 200 δείγματα τα αποτελέσματα των οποίων θα είναι έτοιμα την Τρίτη.

Σχετικά με τις ΜΕΘ, είπε ότι η κατανομή των ηλικιών είναι κοντά στα 70, “η μέση ηλικία αυτών των ανθρώπων και είναι όλοι άντρες, είναι χαρακτηριστική αυτή η υπεροχή των αντρών στα σοβαρά περιστατικά”. “Νομίζω είναι νωρίς να πούμε κάτι ακόμα όσον αφορά θνητότητα και ΜΕΘ στην πατρίδα μας όταν δεν έχουμε τον ακριβή παρονομαστή της εξάπλωσης της νόσου στη χώρα. Θεωρώ ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς, βλέπουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της επιδημίας, παρακολουθούμε, είμαστε από κοντά και είμαστε έτοιμοι να σας δώσουμε αυτές τις πληροφορίες περισσότερο αναλυτικά όταν θα τις έχουμε” τόνισε ο καθηγητής.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ήδη το υπουργείο Υγείας ενισχύθηκε με 15 εκατ. ευρώ για την αγορά υγειονομικού υλικού, ενώ επιπλέον 75 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τις προσλήψεις 2.000 επαγγελματιών υγείας σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και υπηρεσίες του ΕΚΑΒ που ήδη έχουν ξεκινήσει. Σημείωσε πως ήδη έχουν γίνει 950 προσλήψεις. Υπογράμμισε, επίσης, πως πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε την “επιστράτευση” του ΝΙΜΤΣ το οποίο διατίθεται επιχειρησιακά στο ΕΣΥ για νοσοκομειακή κάλυψη περιπτώσεων της νόσου του κορονοϊού. Πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο Παμμακάριστος ήδη λειτούργησε σήμερα και μια πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό. Επιπλέον, ανακοίνωσε πως εκμισθώνεται το ιδιωτικό κέντρο Άττικα στην Ελευσίνα για τις έκτακτες ανάγκες της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ