Κορινθία: Δίωξη στον πατέρα της 6χρονης – Ερωτήματα για τις συνθήκες πνιγμού της

Δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο ασκήθηκε στον 42χρονο πατέρα του 6χρονου κοριτσιού που πνίγηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Αυγούστου στην παραλία Καλαμακίου στα Ίσθμια Κορινθίας

Παράλληλα, ερωτήματα προκύπτουν για τις συνθήκες θανάτου της 6χρονης. Σύμφωνα με το Star, ο 42χρονος που οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στον εισαγγελέα και στον ανακριτή Κορίνθου, το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του. Το μεσημέρι της Δευτέρας πήγε και πήρε τη μοναχοκόρη του για να πάνε για μπάνιο. Πήγαν σε μια ελεύθερη πλαζ στο Καλαμάκι Κορινθίας, που λόγω της επιδείνωσης του καιρού, δεν είχε λουόμενους. Ο 42χρονος πατέρας και 6χρονη κόρη του μπήκαν μαζί στη θάλασσα, το κοριτσάκι δεν ήξερε μπάνιο και φορούσε παιδικό σωσίβιο στη μέση.

Όπως ισχυρίστηκε ο 42χρονος, σε απόσταση 10-15 μέτρων από την ακτή πήγε δίπλα σε μια δεμένη, ξένη βάρκα για να ανεβάσει πάνω τη μικρή, αυτή του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και ξαφνικά βρέθηκε στο βυθό.

«Δεν βούτηξα επειδή έχω άσθμα» είπε ο πατέρας της 6χρονης

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί δεν βούτηξε για να πιάσει το παιδί, εκείνος απάντησε πως έχει πρόβλημα υγείας και συγκεκριμένα άσθμα.

Υπενθυμίζεται πως το παιδί εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος αρχικά της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekorinthos.gr, οι πρώτοι άνθρωποι που είδαν την 6χρονη στο νοσοκομείο, παρατήρησαν ότι φορούσε ρούχα και το ένα από τα δύο παπούτσια της

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ