Κόντρα για τα κέντρα μεταναστών

“Όχι” στα Κέντρα Κράτησης,  “ναι” στα Πολυδύναμα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας των παράνομα εισερχόμενων Μεταναστών, λέει με παρέμβασή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές κατά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

“Το ζήτημα της αποτελεσματικής και δίκαιης διαχείρισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών δεν προσφέρεται ούτε για πολιτικάντικη προεκλογική ��κμετάλλευση ούτε για απλουστευτικές λαϊκιστικές προσεγγίσεις, που πίσω απ’ την σημαία του τοπικισμού δύσκολα κρύβουν το λανθάνοντα ρατσισμό που τις χαρακτηρίζει”, τονίζει ο κ. Παπατόλιας.

Απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχει Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, αναφέρει ότι εκτιμά ότι η αντίθεσή του στα προτεινόμενα Κέντρα Κράτησης “χαρακτηρίζεται από αγαθές πολιτικές προθέσεις και εκκινεί από καλόπιστη αφετηρία”. Ωστόσο, εκφράζει την “καθολική και κατηγορηματική αντίθεση της παράταξής μας στην άστοχη, ατυχή και επικίνδυνη θέση ότι η Θεσσαλία δεν έχει πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση, επειδή, το 2011 συνελήφθησαν σε όλη τη Θεσσαλία μόλις 1.274 λαθρομετανάστες”

 

“Εκτιμώ ότι η άποψη αυτή είναι αποθέωση του στρουθοκαμηλισμού. Το γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας στην ύπαιθρο οφείλεται κ. Αγοραστέ και στην παράνομη μετανάστευση. Ας μην κρυβόμαστε, λοιπόν, πίσω από το δάχτυλο μας”, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπατόλιας.

 

Πηγή: e-volos.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ