Μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες διεκδικούν οι κάτοικοι της Πεζούλας του νομού Καρδίτσας δημιουργώντας το μεγαλύτερο κοντοσούβλι στον κόσμο.Το ρεκόρ κρατά από το 2008 η Δεσφίνα Φθιώτιδας με κοντουσούβλι μήκους 150 μέτρων.
Οι κάτοικοι της Πεζούλας έχουν ξεκινήσει ήδη το “σχεδιασμό” του μακρύτερου κοντοσουβλίου το οποίο θα έχει μήκος 170 μέτρα, ενώ για την κατασκευή του χρειάστηκαν 670 κιλά κρέας, ένας τόνος κάρβουνα και 131 σούβλες ενωμένες μεταξύ τους, ώστε να σχηματίζουν μία ενιαία και φυσικά μία ψησταριά μήκος 170 μέτρων η οποία έχει ήδη κατασκευαστεί.
Οι Πεζουλιώτες προσκαλούν όλους να παραστούν σ’ αυτό το εύγεστο εγχείρημα που θα επιχειρήσουν σήμερα 3 Ιουνίου, στις 11 το πρωί στον αύλειο χώρο της Αγίας Τριάδας Καλυβίων Πεζούλας.Πηγή: tsantiri.gr