Κωνσταντοπούλου για Μάτι: «Δεν έγινε κατά λάθος, ήταν έγκλημα»

«Η υπόθεση του Ματιού δεν αφορά ένα ατύχημα, δεν έγινε κατά λάθος, ήταν έγκλημα, οι ανθρώπινες ζωές χάθηκαν με κακουργηματική ευθύνη αυτών που δεν έπραξαν τα δέοντα και μέχρι σήμερα εκκρεμεί η εξέταση αυτής της ευθύνης», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταθέτοντας στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση για την φονική πυρκαγιά.

Της Άννας Κανδύλη

Η πρώην πρόεδρος της βουλής που το 2018 κατέθεσε μία από τις πρώτες μηνύσεις ζητώντας να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για την εθνική τραγωδία σημείωσε πως «Εκείνη την ημέρα υπήρχε πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς 4, πρόβλεψη δυτικών ανέμων. Ήταν εν γνώσει όλων των υπευθύνων, κυβερνητικών κλπ και ο κίνδυνος της πυρκαγιάς και η πρόβλεψη των ανέμων. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι στο Νταού Πεντέλης πιάνει φωτιά κάθε χρόνο. Αυτός που γνωρίζει, οφείλει να προβλέψει αυτό που όλοι γνωρίζουν, πως φωτιά στο Νταού και δυτικοί άνεμοι, σημαίνει πως η φωτιά πάει στο Μάτι».

Εκείνη την ημέρα όπως σημείωσε η μάρτυρας δεν κινητοποιήθηκαν οι μηχανισμοί κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ούτε κινητοποιήθηκαν οι μηχανισμοί διάσωσης. «Αντίθετα κινητοποιήθηκε ένας μηχανισμός παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας» κατέθεσε η κυρία Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας: «Ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σκηνοθετήσουν αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Αμέσως λειτούργησε ένστικτο αυτοπροστασίας και κάλυψης εαυτού.

Βρέθηκα στο Μάτι αμέσως επόμενη ημέρα περπάτησα ανάμεσα στα καμένα αυτοκίνητα και σπίτια και μίλησα με πολλούς ανθρώπους. Δεν θα ξεχάσω ότι βγήκε μία γυναίκα, αλλόφρων και πανικόβλητη, με μεγάλη αγωνία κι δάκρυα στα μάτια, ήρθε στη καγκελόπορτα και με φώναξε και με ρώτησε αν βρέθηκαν άνθρωποι στη θάλασσα. Μου εξήγησε ότι ήταν στη θάλασσα με πολλούς ανθρώπους οι οποίοι άρχισαν να χάνονται και είχε αγωνία αν βρέθηκαν… Θα ήταν γεμάτη η αίθουσα αν βρίσκονταν κοντά μας εκείνοι που χάθηκαν».

Η κατάθεση της κ. Κωνσταντοπούλου θα συνεχιστεί αύριο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ