Κωνσταντίνος Πλεύρης: Οριστική διαγραφή από τον Δικηγορικό Σύλλογο για τον ναζιστικό χαιρετισμό

Διεγράφη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με ομόφωνη απόφαση του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Συλλόγου ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, μετά τον -κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του στην αίθουσα που εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλητικός ο Κωνσταντίνος Πλεύρης – Νέος ναζιστικός χαιρετισμός

της Άννας Κανδύλη

Η απόφαση, που δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και είναι άμεσα εκτελεστή, ισχύει μέχρι να εκδοθεί η οριστική επί της έφεσης που μπορεί να ασκήσει ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Με την κοινοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης ο κ. Πλεύρης θα καταθέσει την επαγγελματική του ταυτότητα και δεν θα μπορεί να ασκεί δικηγορία, ενώ ταυτόχρονα θα μπλοκαριστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του Συλλόγου η έκδοση γραμματίων προείσπραξης στο όνομά του.

Την ίδια ώρα, σε εκκρεμότητα είναι το ποινικό σκέλος σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη μετά από παραγγελία του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εισαγγελική έρευνας μετά τον δεύτερο ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στην δικαστική αίθουσα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ