Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τη λίστα με τα ονόματα των νηπίων

Σε αυτεπάγγελτο έλεγχο για τη δημοσίευση λίστας με τα ονόματα παιδιών νηπιαγωγείου της Αθήνας από τον ιστότοπο Mea Culpa, την οποία αναδημοσίευσε στα social media o βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, προχωρά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αρχή, εκτός από τα ονόματα των μαθητών δημοσιεύτηκε και το όνομα της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου. Έτσι για όλους τους παραπάνω λόγους, κινήθηκε η διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων:

«Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας «mea culpa» με τίτλο «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και τη δημοσίευση του καταλόγου με τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου, αλλά και σχετικές αναφορές που έλαβε για το εν λόγω θέμα, κίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Εισαγγελική έρευνα για τη λίστα με τα ονόματα μαθητών

Εισαγγελική έρευνα ξεκινά για τη λίστα με τα ονόματα μαθητών νηπιαγωγείων, που αναδημοσίευσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Προκαταρκτική έρευνα με διερευνώμενο αδίκημα την παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά τη δημοσιοποίηση λίστας με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας.

Τη λίστα αυτή αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, επισημαίνοντας ότι τα ονόματα των αλλοδαπών παιδιών ήταν η συντριπτική πλειοψηφία.

Συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος στην εισαγγελική έρευνα

Η εισαγγελική έρευνα, που στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση, θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο και στο πλαίσιο αυτής θα ζητηθεί συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή.

Στη συνέχεια, τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

εισαγγελική έρευνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ