Κομοτηνή: Αποζημίωση σε 45χρονη μητέρα για εκδικητική απόλυση – «Ο εργοδότης μου άρχισε να με χαϊδεύει μέσα στο γραφείο του»

Το ποσό των 15.000 ευρώ καλείται να πληρώσει με δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, ένας επιχειρηματίας στην Κομοτηνή σε μία 45χρονη μητέρα για εκδικητική απόλυση, έπειτα από καταγγελία της γυναίκας για σεξουαλική παρενόχληση.

Η 45χρονη μίλησε στο Star για τα όσα καταγγέλλει ότι έζησε στον εργασιακό της χώρο. «Ένιωσα τόσο εξευτελισμό. Έλεγα δεν επιτρέπεται να στο κάνει κανένας αυτό. Δεν επιτρέπεται, χάνεις τον εαυτό σου, χάνεις το είναι σου, χάνεις τα πάντα. Κάθισα και σκέφτηκα εντατικά και είπα “όχι, δεν σου επιτρέπω ούτε σε εσένα και σε κανέναν”. Συγκινούμαι ειλικρινά με την απόφαση που βγήκε» είπε κλαίγοντας η 45χρονη μητέρα.

Η γυναίκα, όπως καταγγέλλει, δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον εργοδότη της, δεν ενέδωσε και ενάμιση μήνα αργότερα, εκείνος την απέλυσε. Αρχικά τον κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας, αναφέροντας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η ίδια περιέγραψε τι συνέβη στο γραφείο του εργοδότη της. «Άρχισα να καταλαβαίνω την πρόθεσή του, άρχισε να μου λέει “σε συμπαθώ” και “πολύ ωραία τα πας”. Άρχισε να μου επιβάλλει να πάω να καθίσω σε ένα τραπέζι συνεδριάσεων γιατί είχε τον σκοπό του. Μου είπε “όταν θα σε φωνάζω εδώ μέσα θα έρχεσαι να κάθεσαι σε αυτό το τραπέζι”. Την τελευταία φορά άρχισε να με χαϊδεύει, άρχισε να έρχεται πιο κοντά. Πήγε να με φιλήσει. Ήταν κανονική παρενόχληση» ανέφερε

Στην αγωγή της 45χρονης αναφέρεται μάλιστα ότι ο εργοδότης της τής έκανε καψόνια στον χώρο εργασίας μέχρι την απόλυσή της. Ο επιχειρηματίας στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι η απόλυση έγινε γιατί «δεν έκανε για τη δουλειά». Όμως, εμφανίστηκαν μάρτυρες υπέρ της μητέρας, δύο γυναίκες που κατέθεσαν ότι και οι ίδιες είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ίδιο εργοδότη.

Ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και η καταγγέλλουσα τον έχει μηνύσει και αυτή για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ