Κλοπιμαία 116.800 ευρώ από 27 ληστείες

Κλοπιμαία 116.800 ευρώ από 27 ληστείες 

Εξαρθρώθηκε εννεαμελής σπείρα που διέπραττε σωρεία κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης. Η λεία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 116.800 ευρώ.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν 27 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε ιερούς ναούς, κοιμητήρια, καταστήματα, σπίτια, αγροικίες και αποθήκες. Συνελήφθησαν τέσσερα από τα εννέα μέλη της σπείρας ηλικίας 18 έως 41 ετών, ενώ αναζητούνται επιπλέον πέντε μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για τέσσερις Βούλγαρους ηλικίας 18, 19, 22 και 41 ετών. Αναζητούνται άλλοι πέντε ομοεθνείς τους.

Οι δράστες επικεντρώνονταν κυρίως στην κλοπή τιμαλφών, χάλκινων αντικειμένων, οικιακού και μηχανολογικού εξοπλισμού και οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, καθώς και καυσίμων και σιτηρών

Κατασχέθηκε πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, εργαλείων και αγροτικών μηχανημάτων και τιμαλφών. 

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν  – μέλη της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών» κατά συναυτουργία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, όπου με σύμφωνη γνώμη αυτού και του ανακριτή Κατερίνης προφυλακίστηκαν.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ