Κλιματιστικά και κορονοϊός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε ενόψει καλοκαιριού – ΒΙΝΤΕΟ

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει στην επιστημονική κοινότητα η συζήτηση σχετικά με τη χρήση των κλιματιστικών εν μέσω κορονοϊού. Στην συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως επιστημονικές ομάδες στην Ελλάδα, έχουν βρει παρουσία του κορονοϊού σε κλιματιστικά, όταν υπήρχε κρούσμα στον χώρο.

Επίσης, τόνισε ότι «καλό είναι να αποφεύγεται η ανακύκλωση του αέρα, καλύτερα με ανοιχτά παράθυρα ειδικά αν έχουμε κρούσμα στο σπίτι μας». Ταυτόχρονα, είπε πως απασχολεί την επιστημονική κοινότητα η χρήση κλιματιστικού, ενώ θα αποφασιστεί αν θα παρθούν ειδικά μέτρα για κλειστούς χώρους όσο θα χαλαρώνουν οι περιορισμοί.

Ο Δημήτρης Σάλτας, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του σωματείου ψυκτικών και συντηρητών κλιματιστικών μηχανημάτων στη Θεσσαλονίκη επί σειρά ετών, μοιράστηκε, μιλώντας στο Open, τις γνώσεις του γύρω από το ζήτημα.

Εξήγησε, δηλαδή, πώς μπορούμε να προετοιμάσουμε κατάλληλα το κλιματιστικό του σπιτιού μας, προκειμένου να περιορίσουμε τους κινδύνους. Έδειξε στην κάμερα του σταθμού, όσα πρέπει να γνωρίζουμε εν όψει του καλοκαιριού.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ