Κλέβουν πινακίδες για… ληστείες

Κλέβουν πινακίδες για… ληστείες

 

Καθημερινό τείνει να γίνει το φαινόμενο κλοπής πινακίδων αυτοκινήτων από σπείρες στην Ημαθία, τις οποίες χρησιμοποιούν επιτήδειοι για την τέλεση ληστειών με δικά τους οχήματα, αλλά με κλεμμένες πινακίδες, προκειμένου να μην εντοπιστούν εύκολα από τις αστυνομικές αρχές, αλλά και να μην δίνουν στόχο, κυκλοφορώντας χωρίς πινακίδες με τα ΙΧ τους.  

Όπως αναφέρουν πολλές μαρτυρίες που έχει υπόψη του το InVeria.gr, οι δράστες επιλέγουν αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα σε μη πολυσύχναστα σημεία, αφαιρούν τις πινακίδες, τις τοποθετούν σε δικά τους (ή κλεμμένα από τα οποία έχουν αφαιρέσει τις πινακίδες, καθώς θα είχε δηλωθεί παλαιότερα η κλοπή τους) και προβαίνουν άμεσα σε παραβατικές ενέργειες (διαρρήξεις, ληστείες κλπ).

Ανεπίσημες πληροφορίες του InVeria.gr αναφέρουν πως, ειδικά στην Ημαθία, στις συγκεκριμένες ενέργειες προβαίνουν κυρίως άτομα συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, ωστόσο το φαινόμενο τελευταία έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Εξυπακούεται ότι αν αντιληφθεί κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ πως του έχουν κλαπεί οι πινακίδες, πρέπει άμεσα να το δηλώσει (έστω αρχικά με ένα τηλέφωνο στο κέντρο της Αστυνομίας, το 100), καθώς πολλές φορές έχει διαπιστωθεί πως η έγκαιρη ενημέρωση της αστυνομίας οδηγεί τους αστυνομικούς στον εντοπισμό επίδοξων δραστών, πριν ακόμα προβούν σε αξιόποινες πράξεις.

Η δήλωση κλοπής των πινακίδων, από την άλλη, εννοείται ότι πρέπει να γίνει άμεσα, προκειμένου να μην βγουν οι ιδιοκτήτες από θύματα σε… υπόπτους ως θύτες.

 

ΠΗΓΗ:InVeria.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ