Κλειστή η εθνική οδός Σερρών – Θεσσαλονίκης από τους αγρότες

Για τρίτη ημέρα έκλεισε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών στο ύψος του Λευκώνα, λίγο πριν τις 13.00 σήμερα, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να επιχειρούν και σήμερα να κατευθυνθούν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

«Για ένα δίωρο, δηλαδή μέχρι τις 15.00, θα παραμείνουμε στη θέση μας και θα προσπαθούμε ειρηνικά να μεταβούμε στο τελωνείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις και σήμερα μας εμποδίζουν, υποστηρίζοντας ότι έχουν εντολές και οδηγίες να μην μας αφήσουν να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο, στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα, όπου βρίσκονται και σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, έχουν φτάσει επιπλέον δυνάμεις με τρακτέρ.

Πάντως, ο κ. Λίτος επισήμανε τα όρια της ανοχής των διαμαρτυρομένων φτάνουν στο τέλος τους και κατέληξε: «Έχουμε εναλλακτικά σχέδια και θα τα εφαρμόσουμε. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα φτάσουμε στο τελωνείο του Προμαχώνα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

Πολλαπλασιάζονται τα μπλόκα αγροτών σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις του οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας – Συνεχίζουν σε Αίγιο και Ηλεία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ