«Κλειδί» τα κινητά του πρώην στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς» – Τι λέει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει τα κινητά του πρώην ηγετικού στελέχους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» τα οποία εντοπίστηκαν στο σπίτι του, καθώς θα μπορούσαν να αποτελέσουν «κλειδί» για την υπόθεση, δίνοντας σημαντικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εστιάζουν στα κινητά του προφυλακισμένου πρώην ηγετικού στελέχους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αφού αντέδρασε τόσο ο ίδιος αλλά και ο δικηγόρος του, όταν οι αστυνομικοί τα πήραν προκειμένου να τα εξετάσουν για περαιτέρω στοιχεία.

Κατά την διάρκεια της αιφνιδιαστικής εφόδου στα σπίτια και των 4 συλληφθέντων στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής (09/02), εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, εκρηκτικά, όπλα και σφαίρες, αλλά και 11 κινητά.

Υπενθυμίζεται πως το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» οδηγήθηκε στη φυλακή χθες (10/02), ενώ ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν οι δύο ΟΥΚάδες, που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (9/2) κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών. Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν και ένα τέταρτο άτομο, που φέρεται να εργαζόταν ως «πορτιέρης» σε νυχτερινό μαγαζί.

«Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek Μafia»

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή στο πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Νωρίτερα του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα. Πρόκειται για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων και κατοχής ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση. Παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές, ενώπιον του οποίου αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες.

Από το δικαστήριο απορρίφθηκε αίτημα του για αναβολή της δίκης, προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύζυγός του και ένας αστυνομικός. Ο εισαγγελέας της έδρας είπε πως οι δύο μαρτυρίες δεν έχουν να εισφέρουν κάτι ουσιώδες στην υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο» ενώ λίγο μετά στην απολογία του είπε «επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι».

Όπως αναφέρθηκε από τον συνήγορο του, Γ. Καρκανιά, ο κατηγορούμενος διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι, επειδή φοβόταν για σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek Μafia».

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε. «Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.

«Δεν συνδέονται μεταξύ τους οι 4 συλληφθέντες»

Την ίδια ώρα, το πώς βρέθηκαν στη κατοχή τους τα όπλα και πού θα μπορούσαν αυτά να χρησιμοποιηθούν ερευνά η αστυνομία μετά την μυστική επιχείρηση που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή και είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη των τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων του πρώην μέλος του Πυρήνων της Φωτιάς και των δύο ΟΥΚάδων.

Σύμφωνα με όσα είπε η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Δεκατιανοί» η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς υπάρχουν και ψηφιακά πειστήρια που θα εξετασθούν από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών.

Μάλιστα η κυρία Δημογλίδου ξεκαθάρισε ότι μέχρι στιγμής «η έρευνα της αστυνομίας έχει δείξει ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους οι 4 συλληφθέντες».

Όπως είπε η κυρία Δημογλίδου η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ για κατοχή συγκεκριμένων αντικειμένων σε συγκεκριμένα άτομα και όχι σε όλα.

«Δεν συνδέθηκαν οι άνθρωποι μεταξύ τους στην δικογραφία που σχηματίστηκε. Συνελήφθησαν για αυτά που κατείχαν» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το αν υπάρχει σύνδεση των ατόμων αυτών με την πρόσφατη δολιοφθορά, την ανατίναξη του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ που μεταφέρει νερό από την Σαλαμίνα στην Αίγινα, η κυρία Δημογλίδου είπε ότι προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο από την έρευνα της αστυνομίας.

Φόβοι ότι ετοίμαζαν χτύπημα με εκρηκτικά

Στο συμπέρασμα ότι ετοίμαζαν χτύπημα με εκρηκτικά, που δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία αλλά με κάποια επίθεση, πιθανότατα, για λογαριασμό νονών της νύχτας, οδηγούνται οι Αρχές Ασφαλείας, έπειτα από τη σύλληψη του ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς» και ακόμη τριών ατόμων το βράδυ της Παρασκευής (09/02).

Αυτός άλλωστε, φέρεται να είναι και ο λόγος για τον οποίο η επιχείρηση έγινε εσπευσμένα και με απόλυτη μυστικότητα.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, τον τελευταίο μήνα η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής είχε πληροφορηθεί ότι το άλλοτε ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» που συνελήφθη, είχε προμηθευτεί εκρηκτικές ύλες και αμέσως τον έθεσαν στο στόχαστρό τους και άρχισαν να τον παρακολουθούν.

Πολύ γρήγορα, ανακάλυψαν τις επαφές του, που ήταν οι άλλοι 3 συλληφθέντες. Οι δύο από αυτούς ανήκουν στην ΟΥΚ του Λιμενικού, ενώ ο τρίτος συλληφθείς είναι πορτιέρης σε κλαμπ και αδελφός του ενός συλληφθέντα από το Πολεμικό Ναυτικό. Το βράδυ της Παρασκευής (09/02) έκαναν αιφνιδιαστική έφοδο στα σπίτια και των 4 συλληφθέντων στην Αθήνα, και εντόπισαν εκρηκτικά, όπλα και σφαίρες.

Η επιχείρηση της Δίωξης Εκβιαστών αποδεικνύει περίτρανα, αυτό που οι διωκτικές Αρχές γνωρίζουν ήδη. Δηλαδή, την συνεργασία των τρομοκρατών με τους κοινούς ποινικούς. Μία συνεργασία, που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια από την «συγκατοίκησή» τους μέσα στις φυλακές. Μάλιστα, είναι ξεκάθαρο για τις Αρχές ότι τα εκρηκτικά τα χρησιμοποιούσαν για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου, δηλαδή τοποθετούσαν βόμβες, εκβιάζοντας καταστηματάρχες, ενώ το πιστόλι που εντοπίστηκε θα εξεταστεί προκειμένου να δουν εάν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια έκνομη ενέργεια.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ