«Κλειδί» οι αυτόπτες μάρτυρες

«Κλειδί» οι αυτόπτες μάρτυρες

Καταθέσεις μαρτύρων και βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων επικαλείται, μεταξύ άλλων, η Αντιτρομοκρατική προκειμένου να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες σε βάρος των δύο 30χρονων, που συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη για τρομοκρατία. Μεταξύ των αυτόπτων μαρτύρων, συγκαταλέγονται μια γυναίκα, υπάλληλος των ΕΛΤΑ σε υποκατάστημα της Μακεδονίας, καθώς επίσης ο υπάλληλος και η ιδιοκτήτρια αναψυκτηρίου, που λειτουργεί ως «πρακτορείο» των ΕΛΤΑ, στην ίδια περιοχή.

Οι δύο τελευταίοι αναγνωρίζουν τον 30χρονο Α. Τα. Ως το άτομο που την 1η Ιουλίου τους παρέδωσε το παγιδευμένο δέμα με τον παραλήπτη τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο. Η ιδιοκτήτρια του αναψυκτηρίου κατέθεσε ότι ο Α. Τσ μετέβη αρχικά το απόγευμα της 29ης Ιουνίου στο κατάστημά της, προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες για τη διαδικασία αποστολής δέματος.

Επέστρεψε το μεσημέρι της 1ης Ιουλίου και παρέδωσε τον επίμαχο φάκελο. Προκύπτει επίσης ότι ο 30χρονος χρησιμοποίησε ταξί για τις μετακινήσεις του από και προς το αναψυκτήριο, ενώ ο υπάλληλος του καταστήματος που μετέφερε τον φάκελο στα ΕΛΤΑ καταθέτει ότι «το δέμα ήταν ογκώδες αλλά ελαφρύ», καθώς και ότι «η μια από τις μικρότερες ακμές του φακέλου ήταν ανοικτή και στο εσωτερικό του φαινόταν πιθανώς δεύτερος φάκελος ή περιτύλιγμα».

Και οι δύο αναγνώρισαν («με απόλυτη βεβαιότητα», όπως αναφέρουν στα δικαστικά έγγραφα) σε φωτογραφίες τον 30χρονο Α. Τα ως το άτομο που τους παρέδωσε το επίμαχο δέμα. Επίσης, ο υπάλληλος του αναψυκτηρίου και η υπάλληλος του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ αναγνώρισαν σε φωτογραφίες τον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο που μετέφεραν και παρέλαβαν, την 1η Ιουλίου.

Πηγή: Η Καθημερινή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ