«Κιβωτός του Κόσμου»: «Ξάπλωσε στο κρεβάτι μου και με άγγιξε» – Νέα καταγγελία για κορυφαίο στέλεχος δομής

Σεξουαλική παρενόχληση από ανώτατο στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» καταγγέλλει πως βίωσε ένας πρώην τρόφιμος, που σήμερα είναι 27 ετών. Μπήκε στην «Κιβωτό» όταν ήταν 14 ετών και έναν χρόνο μετά συνέβη το εν λόγω περιστατικό. Ο ίδιος φοβόταν να μιλήσει αλλά σήμερα παίρνει το θάρρος λόγω και των καταγγελιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Πού βρίσκονται ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Ο 27χρονος έκανε δηλώσεις στην εκπομπή LiveNews και αποκάλυψε ότι το ανώτατο στέλεχος της δομής είχε μπει στο δωμάτιο απομόνωσης όπου βρισκόταν κλεισμένος για «τιμωρία» και τον παρενόχλησε σεξουαλικά. «Όταν ήμουν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όταν κοιμόμουν εγώ, είχε έρθει ο (…) και ξαπλώνει στο κρεβάτι μου και μου πιάνει τα (…) και του λέω ‘τι κάνεις ρε;’ και μου λέει ‘θα σου αρέσει’», σημειώνει.

Όπως περιγράφει, η αντίδρασή του ήταν ακαριαία. Χαστούκισε τον δράστη και του ζήτησε να φύγει από το σκοτεινό δωμάτιο όπου τον είχαν κλειδώσει. «Και του έριξα χαστούκι εκεί και του λέω ‘σήκω, φύγε από εδώ’. Κι έφυγε και από τότε με είχε στα ώπα – ώπα για να μη μιλήσω και φοβόμουν κιόλας να μιλήσω. Γιατί και σε άλλο παιδί είχε κάνει κάτι στην κατασκήνωση. Και τον είχαν βγάλει τρελό».

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έλεγχος και από την οικονομική αστυνομία – Τι και ποιοι θα ερευνηθούν

Τότε, ο ίδιος ήταν 15 ετών. Είχε μιλήσει μόνο σε έναν φίλο του, που είχε βιώσει κάτι αντίστοιχο από τον ίδιο άνθρωπο. Λίγες μέρες μετά, ο φίλος του αυτός απομακρύνθηκε από την «Κιβωτό». «Τον είχαν απομακρύνει, τον είχαν βγάλει τρελό και μετά μας έλεγαν ότι είναι κ@λ@παιδα. Όσοι έφευγαν από το κέντρο μας έλεγαν είναι κ@λ@παιδα, ότι θα μπλέξουν. Έτσι έλεγαν και στον αδελφό μου για μένα».

Οι τιμωρίες και η «εργοθεραπεία»

Περιγράφοντας τον εαυτό του, ο 27χρονος σήμερα άνδρας λέει πως «ήμουν στον Κολωνό, απ’ αυτούς τους ‘τιμωρημένους’».

«Κιβωτός του Κόσμου»: Οι πρώτες δηλώσεις της Αλεξάνδρας Μαρτίνου – Ποιοι είναι οι στόχοι του νέου ΔΣ

Η ζωή που είχε ζήσει πριν μπει στην «Κιβωτό» ήταν εξίσου σκληρή, καθώς ως παιδί είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα του και ζητιάνευε στα φανάρια. «Ήμουν ένα παιδί που ζητιάνευε στα φανάρια. Έτρωγα ξύλο από τον πατέρα μου και με πήρε η Αστυνομία, με πήγε στο νοσοκομείο πρώτα και μετά με πήγαν στην ‘Κιβωτό’», σημειώνει ο 27χρονος.

Αρχικά η Κιβωτός έμοιαζε «παράδεισος» στα μάτια του. Ήταν 14 χρονών και δεν ήξερε ούτε να γράφει, ούτε να διαβάζει. «Στην ‘Κιβωτό’ στην αρχή μου έμαθαν γράμματα, μου έμαθαν να διαβάζω. Δεν ήξερα να γράφω, ούτε να διαβάζω τίποτα», λέει. Όταν τελείωσε το Γυμνάσιο τον απέτρεψαν να πάει στο Λύκειο.

Μιλάει στη συνέχεια για την φιλοσοφία της «Κιβωτού», για την τιμωρία που την βάφτιζαν «συνέπεια» και την παιδική εργασία που την έλεγαν «εργοθεραπεία».

«Μας έλεγαν ότι θα κάνετε ‘εργοθεραπεία’. Έτσι την είχαν ονομάσει. Πηγαίναμε σε ένα χωράφι το καλοκαίρι. Με 40 βαθμούς από πάνω μας και ήμασταν με τσουγκράνες και μας έλεγαν ‘να τα βγάζετε από τις ρίζες’. Και όταν τους λέγαμε ‘δεν μπορούμε άλλο’, απαντούσε ‘έλα κάνε, κάνε’», αναφέρει ο 27χρονος.

Περιέγραψε στη συνέχεια ότι σήκωνε ψυγεία και ντουλάπες, καθάριζε τουαλέτες και έσκαβε χωράφια. «Αυτοί που ήταν εργαζόμενοι έβαζαν εμάς να κάνουμε τις δικές τους αγγαρείες και τις δουλειές τους και σηκώναμε ψυγεία, σηκώναμε ντουλάπες», τονίζει.

Όπως λέει ο 27χρονος, όταν τα παιδιά αντιδρούσαν για τις βαριές χειρωνακτικές δουλειές που υποχρεώνονταν να κάνουν, οι υπεύθυνοι γίνονταν σκληροί και πολλές φορές βίαιοι απέναντί τους. «Υπάρχουν μερικά άτομα από εκεί μέσα που πρέπει να πάρουν πόδι. Γιατί αυτά που μεγάλωσαν εκεί μέσα και τώρα είναι υπεύθυνοι, αυτά κακοποιούν. Δείχνουν τον ανδρισμό τους με χαστούκια και μπουνίδια και με απειλές», σημειώνει.

Τις ημέρες της απομόνωσης, ο 27χρονος τις πέρασε σε δύο σπίτια ένα στον Άγιο Παντελεήμονα και ένα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου πέρασε τρεις ολόκληρους μήνες με άλλα παιδιά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ