«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι συμβαίνει με τα μισθώματα στο ακίνητο της δομής στην Χίο

Μεγάλο χρέος από απλήρωτα ενοίκια φέρεται να έχει η «Κιβωτός του Κόσμου» για την δομή μέριμνας και προστασίας που έχει δημιουργήσει στην περιοχή του Αίπους, στην Χίο. Στην «Κιβωτό του Κόσμου-Αιγαίου» φιλοξενούνται σήμερα 30 παιδιά.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή «Ανοικτή Επικοινωνία» του OPEN, η «Κιβωτός του Κόσμου» φέρεται από το 2016 να μην έχει πληρώσει τα ενοίκια για τον χώρο που νοικιάζει, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα χρέος ύψους 132.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή μίλησε ο δημοσιογράφος Νίκος Ζερβόπουλος ο οποίος διευκρίνισε ότι το κτίριο της «Κιβωτού» στο Αίπος ανήκει σε μία αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου Χίου, την Προμηθευτική.

Η «Κιβωτός» άρχισε να ενοικιάζει τον χώρο το 2014, με ένα συμβόλαιο 20ετίας και δικαίωμα περαιτέρω επέκτασης. Το ενοίκιο ανέρχεται σε περίπου 21.000-22.000 ευρώ ανά έτος.

Τα πρώτα δύο χρόνια η μη κυβερνητική οργάνωση πλήρωνε κανονικά τα ενοίκια. Ωστόσο, από το 2016, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Προμηθευτικής Μάρκο Μεννή, δεν έχουν πληρωθεί τα ενοίκια και το ποσό του χρέους ανέρχεται πλέον περίπου σε 132.000 ευρώ.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ