Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατέρας Αντώνιος και εγώ συγχωρούμε τους καταγγέλλοντες», λέει η πρεσβυτέρα

Για δικαίωση κάνει λόγο η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή με φόντο τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ η πρεσβυτέρα επεσήμανε πως «Σήμερα για πρώτη μέρα μετά από έναν ολόκληρο χρόνο και μετά από όλη αυτή τη λάσπη που έχουμε υποστεί ο πατήρ Αντώνιος κι εγώ, νιώθουμε ευτυχισμένοι γιατί ακριβώς αρχίζει να φαίνεται η αλήθεια δηλαδή είναι αυτή που ξέραμε ούτως η άλλως από την αρχή αλλά αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνεται κιόλας».

Όπως λέει, ο πατέρας Αντώνιος και η ίδια συγχωρούν τους δύο καταγγέλλοντες κάνοντας λόγο για πιέσεις που δέχτηκαν από άλλους.

«Έστω και λίγο αργά τα παιδιά αρχίζουν και καταλαβαίνουν το λάθος τους και αρχίζουν και μετανοούν γι’ αυτό και χάρηκα πάρα πολύ από τη δήλωση του μικρού γιατί ζήτησε να πάει αυτή η δήλωση κατευθείαν στον πατέρα Αντώνιο, του ζήτησε πολλές φορές συγνώμη και αυτό δείχνει ότι μετάνιωσε,  συμπληρώνει η πρεσβυτέρα.

Ο πατέρας Αντώνιος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την παραπομπή του ή μη σε δίκη.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα (14/11)  σύμφωνα με ρεπορτάζ του thenewspaper.gr,  ο ένας εκ των δύο καταγγελλόντων,  ανέφερε ότι έχει πει ψέματα για τα περιστατικά παρενόχλησης από τον πατέρα Αντώνιο, παρασυρόμενος από σχέδιο που είχαν εξυφάνει προκειμένου να καταστραφεί η δομή.

Στην ιδιόχειρη επιστολή του, ο 16χρονος τρόφιμος της «Κιβωτού του κόσμου» και ένας εκ των βασικών κατηγόρων του ιερέα φέρεται να αναφέρει:

«Γράφω αυτό το κείμενο γιατί θέλω να πω την αλήθεια και νιώθω τύψεις για όλον αυτό τον πανικό που έχω δημιουργήσει και το κακό που έχω δημιουργήσει στο πάτερ Αντώνιος και στην κιβωτό. Ίσα ίσα ο πάτερ ποτέ δεν με έχει πειράξει, και μου έχει φερθεί σαν πατέρας μου. Θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη και με κάποιον τρόπο θέλω αυτό να πάει στα χέρια του για όλο αυτό το κακό που δημιούργησα χωρίς να το θέλω. Και εγώ σαν χαζός, άκουσα και έπεσα σε παγίδα του γ***** διότι μου έταξε ότι θα πάρω λεφτά, και θα πάω στην μαμά μου, και θα κάνω ότι γουστάρω και πάλι χίλια συγγνώμη πάτερ Αντώνιε».

«Είπε ψέματα το παιδί μου, ποτέ δεν άπλωσε χέρι πάνω του ο πατέρας Αντώνιος»

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το thenewspaper.gr, επιστολή φέρεται να έστειλε και η μητέρα του 16χρονου τρόφιμου, η οποία με δηλώσεις της στα ΜΜΕ στοχοποιούσε και κατηγορούσε ευθέως τον π. Αντώνιο ως υπαίτιο της παρενόχλησης του γιου της.

Η μητέρα του 16χρονου διαψεύδει ότι ανασκεύασαν – Μηνύσεις δρομολογεί ο δικηγόρος της οικογένειας

Λίγο αργότερα υπήρξε νέα ανατροπή, καθώς σε επικοινωνία του TheNewspaper.gr με τη μητέρα του 16χρονου που φέρεται να ανασκεύασε, η ίδια διέψευσε το έγγραφο λέγοντας ότι ούτε η εκείνη, ούτε το παιδί της ανασκεύασαν τίποτα και έκανε λόγο για πλαστογραφία.

Επίσης σύμφωνα με την εκπομπή Live News, που επικοινώνησε με την μητέρα του 16χρονου, η ίδια διέψευσε, ότι εκείνη ή το παιδί τις ανασκεύασαν. Μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι πρόκειται για πλαστογραφία και πως θα κινηθεί νομικά. «Είναι ψευδή όλα αυτά που έχουν βγει και θα κινηθώ νομικά από εκεί και πέρα. Δεν μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να με απειλούν σωματικά και ψυχολογικά. Δεν υπάρχει (η επιστολή), είναι πλαστή. Είμαστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ