Κινητοποίηση ΚΕΕΛΠΝΟ και ΙΕΚ ΑΚΜΗ για το AIDS

Κινητοποίηση ΚΕΕΛΠΝΟ και ΙΕΚ ΑΚΜΗ για το AIDS

Σταθερή μείωση στα νέα κρούσματα AIDS στην Ελλάδα καταγράφουν τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ σε κοινή εκδήλωση που πραγματοποίησε με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ιού του AIDS, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα νέα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει μικρή μείωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί εφησυχασμό.

Στην κοινή εκδήλωση ενημέρωσης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας, Τζένη Κρεμαστινού, τόνισε πως «είναι η πρώτη χρονιά που μπορούμε να πούμε ότι είμαστε αισιόδοξοι. Το ΚΕΕΛΠΝΟ με τις δράσεις του, όπως η ενημέρωση στα σχολεία, η διανομή δωρεάν συρίγγων σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών, τα προγράμματα δρόμου, η προσφορά στέγης σε οροθετικά άτομα, αποτελεί σήμερα βασικό βραχίονα στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου για την Ελλάδα. Μπορούμε πλέον να πιστεύουμε ότι διανύουμε τροχιά μείωσης των κρουσμάτων ΑIDS στην Ελλάδα», ενώ συνεχάρη το ΙΕΚ ΑΚΜΗ που εδώ και πολλά χρόνια συμπλέει με τις δράσεις τους ενάντια στην εξάπλωση του AIDS.

Σε παρέμβασή του, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, επεσήμανε: «Σε επίπεδο χώρας έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Είναι ίσως η μοναδική φορά που υπάρχει μητρώο καταγραφής. Ξέρουμε ποιος νοσεί, ποιος δικαιούται και ποιος παίρνει τα φάρμακα, έχουμε επιδημιολογικά στοιχεία για τη νόσο, παρέχουμε επίδομα σε ασθενείς που είναι άνεργοι και γενικότερα είμαστε σε καλύτερο στάδιο από ποτέ. Χωρίς αυτό να μας εφησυχάζει, μπορούμε να πούμε ότι πλέον ως χώρα ελέγχουμε τη νόσο».

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, τόνισε πως «ακόμα και αν τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, το AIDS είναι μία νόσος που εξακολουθεί να απειλεί. Δεν απειλεί μόνο την υγεία, απειλεί τους στόχους, τα όνειρα, τις φιλοδοξίες, το μέλλον κάθε νέου ανθρώπου. Το AIDS μπορούμε να το εξαλείψουμε ολοκληρωτικά από τη ζωή μας αν συντονιστούμε, ενημερωθούμε, προστατευτούμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ