Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν εκπαιδευτικοί

Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν εκπαιδευτικοί

 

Κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, στο μέτρο της αυτοαξιολόγησης και στην υποβάθμιση της Παιδείας, σχεδιάζουν εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα το απόγευμα, στις 19.30, η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Συκεών, στην οδό Επταπυργίου 15.

Τα θέματα που θα τεθούν είναι:

Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου και σχολικής μονάδας.

Διαθεσιμότητες – απολύσεις.

Οι δράσεις τους το επόμενο διάστημα.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Σε μία τέτοια κατεύθυνση προτείνουμε να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τις παρακάτω αγωνιστικές κινητοποιήσεις:

Δευτέρα 27/1: Λειτουργικό αποκλεισμό του συγκροτήματος ΕΠΑΛ του Ευκλείδη με δραστηριότητες και εκδηλώσεις, συνελεύσεις, συνεντεύξεις, συναυλίες κ.ά. Προσκαλούνται να συμμετέχουν γονείς, μαθητές και σωματεία. Οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ κηρύσσουν τρίωρες στάσεις 8.00 – 11.00 π.μ. και 2.00 – 5.00 μ.μ. και η ΟΛΜΕ 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και 5.00 – 8.00 μ.μ. για τις ΕΛΜΕ που θα πάρουν μέρος.

Τρίτη 28/1, 6.00 μ.μ., ΕΔΟΘ: Συνάντηση συντονισμού και προγραμματισμού των αγώνων με πρωτοβάθμια σωματεία από Υγεία, ΟΤΑ, σχολικούς φύλακες, εργαζόμενους στα ΑΕΙ, ΕΡΤ 3, κ.ά.

Πέμπτη 30/1, στις 11 π.μ. παρέμβαση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ από κοινού με σωματεία στο χώρο της Υγείας για τη δωρεάν ιατρική περίθαλψη των μαθητών και των οικογενειών τους.

Παρασκευή 31/1, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων με άλλα σωματεία, συγκέντρωση και πορεία.

Παρασκευή 7/2, μέρα που το ΣτΕ εξετάζει τις διαθεσιμότητες, μαζική κάθοδο των συναδέλφων στην Αθήνα και απεργιακό συλλαλητήριο στο νομό από κοινού με τα άλλα σωματεία».

Πηγή: thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ