Κινητοποιήσεις για την εγκατάλειψη του Καπετανάκειου

Ραντεβού στους δρόμους δίνουν σήμερα οι μαθητές και καθηγητές του ιστορικού σχολείου του αστικού Ηρακλείου, του Καπετανάκειου... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Κινητοποιήσεις για την εγκατάλειψη του Καπετανάκειου 

 

Ραντεβού στους δρόμους δίνουν σήμερα οι μαθητές και καθηγητές του ιστορικού σχολείου του αστικού Ηρακλείου, του Καπετανάκειου. Η σχολική κοινότητα του Καπετανάκειου εμφανίζεται οργισμένη από την αναλγησία της πολιτείας και οι εκπαιδευτικοί θέτουν θέμα ασφάλειας των μαθητών. Τους μαθητές του 1ου λυκείου και του 1ου γυμνασίου Ηρακλείου φιλοξενούν αίθουσες που παραπέμπουν περισσότερο σε παραπήγματα.

Μάλιστα, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου μαζί με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τους μαθητές των δύο σχολείων βγαίνουν μαζικά στο δρόμο, με το ραντεβού της κινητοποίησης να έχει δοθεί στην πλατεία Ελευθερίας. Να σημειωθεί ότι το σχολείο στεγάζεται, μέσα σε παραπήγματα για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Η αποπεράτωση των εργασιών και η παράδοση του κτιρίου αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας, όχι μόνο γιατί το «κτίριο – γιαπί», όπως επισημαίνουν, ακυρώνει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις της εκπαιδευτικής πράξης, αλλά και επειδή θέτει σε πολλούς κινδύνους τη ζωή των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

 

Πηγή: prismanews.gr

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.