Κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

 

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, από όπου αναχωρούν οι εκδρομείς του Πάσχα για τα νησιά.

Από σήμερα έως την Τρίτη του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί συνολικά 71 δρομολόγια με επιπλέον προσεγγίσεις για τα ήδη εγκεκριμένα δρομολόγια με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γραφείου Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκο Λαγκαδιανό, η πληρότητα των πλοίων προς τις Κυκλάδες, τη Σάμο και την Ικαρία φτάνει το 100%, ενώ για τους υπόλοιπους προορισμούς αγγίζει το 75% με 80%.

Από την προηγούμενη Παρασκευή έως τη Μεγάλη Τετάρτη από τον Πειραιά εκτελέστηκαν 74 δρομολόγια για τη νησιωτική Ελλάδα και αναχώρησαν συνολικά 77.600 επιβάτες, 10.828 ΙΧ αυτοκίνητα, 3174 φορτηγά και 2127 δίκυκλα.

Το ίδιο διάστημα το 2012 πραγματοποιήθηκαν 55 δρομολόγια, ενώ διακινήθηκαν 56.608 επιβάτες, 7213 αυτοκίνητα, 2636 φορτηγά και 1377 δίκυκλα. Η κίνηση φέτος παρά την οικονομική κρίση παρουσιάζει μία αύξηση του 25% περίπου.

Το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας, Αθανάσιος Μπούσιος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Δημήτρης Μπαντιάς και ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Κώστας Κουνούγερης, επισκέφθηκαν το λιμάνι του Πειραιά και το κεντρικό λιμεναρχείο.

«Τα πλοία λύνουν κάβους και οι λιμενικές αρχές έχουν πάρει όλα τα μέτρα για να διασφαλίσουν την ομαλότητα στη θαλάσσια κυκλοφορία σε όλα τα λιμάνια της χώρας», δήλωσε ο κ. Μουσουρούλης, προσθέτοντας ότι η κίνηση φέτος από το λιμάνι του Πειραιά σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένη κατά 25% και αυτό, όπως είπε, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Εκτίμησε επίσης ότι «το τριήμερο και η επιστροφή δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα και όλα θα κυλήσουν ομαλά».

Ο κ. Μπαντιάς είπε ότι η διακίνηση όλων των επιβατών είναι ομαλή και πως δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα ενώ πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις λιμενικές αρχές της χώρας να λάβουν αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας.

«Από τις μέχρι στιγμής αναφορές που έχω», συνέχισε, «όλα κυλούν φυσιολογικά παρά το γεγονός ότι η κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι κατά 25% στους επιβάτες και περίπου κατά 40% στα οχήματα».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ