Κίναρος: Εμβολιάστηκε η κυρά Ρηνιώ, η μοναδική κάτοικος του νησιού

Η κυρά Ρηνιώ, παρόλο που είναι η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, θέλησε να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, δίνοντας το δικό της μήνυμα ζωής και υπευθυνότητας.

Ο εμβολιασμός της έγινε πραγματικότητα χάρη στην άμεση κινητοποίηση του δημάρχου Αμοργού, Λευτέρη Καραΐσκου και της κινητής μονάδας εμβολιασμού που μετέβη με σκάφος στο απομακρυσμένο νησί με ανέμους 6 μποφόρ.

«Πήγαμε με το ταχυδρομείο, που πηγαίνει κάθε δεκαπέντε ημέρες στο νησί, με τον γιατρό, τη νοσοκόμα και την εμβολιάσαμε. Όλα πήγαν καλά», είπε ο κ. Καραϊσκος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, «το μήνυμα που στέλνει η κυρά Ρήνη είναι ξεκάθαρο. Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Ένα μήνυμα ζωής και υπευθυνότητας απέναντι και στον εαυτό μας και στην κοινωνία, κυρίως σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και στους υγειονομικούς, που έχουν δώσει τα τελευταία δύο χρόνια τη μάχη για να ξεπεράσουμε την πανδημία, ότι μόνο με τον εμβολιασμό θα μπορέσουμε ακριβώς να αφήσουμε αυτή την ιστορία πίσω μας. Να θωρακίσουμε την υγεία μας και όλοι μαζί να συνεχίσουμε τη ζωή μας».

Τι είπε η κυρά Ρηνιώ για τον εμβολιασμό της

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραΐσκος επισήμανε ότι το ταξίδι τους με προορισμό την Κίναρο που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, κράτησε συνολικά τεσσεράμισι ώρες, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, ενώ συνηθώς διαρκεί μιάμιση ώρα.

Ακόμη, η Ειρήνη Κατσοτούρχη, όπως είναι το πλήρες όνομά της, μίλησε τηλεφωνικώς με την εκπομπή «Συνδέσεις» και ανέφερε ότι «όλα πήγαν καλά με το εμβόλιο», διευκρινίζοντας ότι η μόνη ενόχληση που είχε ήταν ένας μικρός πόνος στο χέρι για δύο ημέρες.

Είναι η μοναδική κάτοικος του νησιού από το 2013

Η γενέτειρα της κυρίας Ειρήνης είναι η Αμοργός, ωστόσο μεγάλωσε στην Κίναρο. Όταν παντρεύτηκε έζησε μαζί με την οικογένειά της στην Κάλυμνο, πριν μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Όταν γύρισαν στην Ελλάδα, αποφάσισαν να εγκατασταθούν με τον σύζυγό της μόνιμα στην Κίναρο. Το 2013 ο σύζυγός της πέθανε και από τότε η κυρά Ρηνιώ έγινε η μοναδική κάτοικος της βραχονησίδας.

Δέηση στη μνήμη των ηρώων του νησιού

Όπως είπε ο δημάρχος Αμοργού, με αφορμή τη μετάβασή του στην Κίναρο, τιμήθηκαν και οι ήρωες της πολεμικής αεροπορίας που είχαν χάσει τη ζωή τους στο νησί στις 11 Φεβρουαρίου 2016, όταν κατέπεσε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο οποίο επέβαιναν 3 Έλληνες αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ