Κιλκίς: Γονείς – αρνητές δεν επιτρέπουν σε 10 μαθητές να πάνε στο σχολείο από την αρχή της χρονιάς

Μια ακόμα περίπτωση αποχής μαθητών από το σχολείο λαμβάνει χώρα στον νομό Κιλκίς, καθώς γονείς – αρνητές 10 παιδιών δεν τους επιτρέπουν να παρακολουθήσουν μαθήματα από την αρχή μάλιστα της σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, με βάσει το ρεπορτάζ του eidisis.gr, εννέα μαθητές δημοτικών σχολείων και ένας μαθητής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν πηγαίνουν στο σχολείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς, επειδή δεν το επιτρέπουν οι φανατικοί αρνητές (της μάσκας, της πανδημίας, των εμβολίων…) γονείς τους.

Οι δυο Διευθύνσεις έχουν ενημερώσει ήδη την Εισαγγελία Κιλκίς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών, στην τρέχουσα σχολική χρονιά η κατάσταση είναι ηπιότερη αναφορικά με αντιδράσεις γονέων σε σχέση με την περασμένη σχολική περίοδο, όπου δεν έλλειψε η επιθετική…αλληλογραφία των αντιδρώντων γονέων σε καθηγητές, δασκάλους και διευθυντές σχολείων, οι απειλές και οι αναφορές για μηνύσεις.

Σε τι κατάσταση βρίσκεται η εκπαιδευτική κοινότητα όσον αφορά στα κρούσματα

Στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κρούσματα είναι περισσότερα έως πολλαπλάσια. Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 99 μαθητές ήταν μολυσμένοι και μαζί τους 16 εκπαιδευτικοί.

Η κορύφωση της πανδημίας καταγράφηκε στις 10 Νοεμβρίου, όταν τα θετικά κρούσματα στους μαθητές Πρωτοβάθμιας ανήλθαν σε 131. Στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η κατάσταση είναι εμφανώς καλύτερη. Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου οι μολυσμένοι μαθητές ανέρχονταν σε 22 μαζί με πέντε καθηγητές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ