Κηφισιά: Διάβαζε βιβλίο και περίμενε για βοήθεια το 4,5 ετών αγοράκι που ξέχασαν για 6 ώρες σε σχολικό λεωφορείο

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, σχηματίστηκε από το Α.Τ. Κηφισιάς, σε βάρος του οδηγού και της 70χρονης συνοδού του σχολικού λεωφορείου που ξέχασαν παιδί ηλικίας 4,5 ετών μέσα στο όχημα, και εντοπίστηκε περίπου 6 ώρες μετά να κοιμάται στη γαλαρία.

Σημειώνεται πως στο δρομολόγιο ήταν 4 παιδιά, τα οποία μεταφέρονταν σε νηπιαγωγείο στην περιοχή της Κηφισιάς. Ο οδηγός και η 70χρονη συνοδός αναζητήθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν.

Ο πατέρας του παιδιού που είναι ιατρός εξέτασε το παιδάκι το οποίο είναι καλά στην υγεία του ενώ οι γονείς επιρρίπτουν ευθύνες και στη διευθύντρια του νηπιαγωγείου, που δεν έκανε καταμέτρηση για να διαπιστώσει ότι δεν είχαν προσέλθει όλα τα παιδιά. Το όχημα είχε μισθωθεί από την Περιφέρεια για τη μεταφορά των μαθητών.

Ευτυχώς δεν είχε τραγική κατάληξη, καθώς όπως περιγράφουν οι γονείς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ωριμότητα την οποία επέδειξε το 4,5 ετών αγοράκι, ήταν αυτή που στην ουσία απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς το παιδί θα μπορούσε να μείνει για αρκετές ώρες μέσα.

Μόλις αντιλήφθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί, άνοιξε την πόρτα, κατάλαβε που ακριβώς βρίσκεται. Το σχολικό λεωφορείο ήταν σταθμευμένο μακριά από το νηπιαγωγείο. Κατάλαβε ότι δεν βρίσκεται κοντά σε κάποιο οικείο χώρο με αποτέλεσμα να ξαναμπεί μέσα στο σχολικό λεωφορείο, να φορέσει τη ζώνη του, να καθίσει στο κάθισμά του και να διαβάσει ένα βιβλίο, μέχρι να περάσει η ώρα.

Τι λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου, Γιώργος Χουντουμάδης, δήλωσε στην ΕΡΤ: «Ήταν θαυμαστή η ωριμότητα που επέδειξε ο μικρός μας φίλος και τι να πω Συγχαρητήρια! Για μένα είναι ένας μικρός ήρωας. Υπάρχουν μεγάλοι που δεν θα ενεργούσαν με τόση ψυχραιμία. Συγχαρητήρια και σε αυτόν και στους γονείς, οι οποίοι το έχουν οπωσδήποτε διδάξει να είναι τόσο καλός και αυτόνομος.

Ήταν πολύ τυχερός στην ατυχία του, διότι οπωσδήποτε αυτό ήταν από τα χειρότερα σενάρια, το καλύτερο θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα, πρώτα απ’ όλα ευτυχώς που δεν είχε ζέστη, γιατί το σχολικό ήταν κλειστό και το παιδί θα είχε σκάσει αν είχε παραπάνω ζέστη. Ευτυχώς που δεν πήγε κάποιος να ανοίξει το λεωφορείο, να πάρει ή να δει κάτι, να δει το παιδί. Αυτό ήταν το πιο εύκολο να βγει στον δρόμο στη λεωφόρο Αχαρνών, η οποία είναι πολυσύχναστος δρόμος και να το χτυπήσει ένα αυτοκίνητο, δηλαδή μόνο και μόνο που το σκέφτομαι μου κόβονται τα πόδια. Αδυνατώ να εκφράσω το πόσο τυχεροί είμαστε.

Επειδή αυτό το πράγμα αλλάζει, δηλαδή τα 5 παιδιά πολλές φορές είναι 4, άλλες είναι 3, την άλλη φορά ήρθε 1 αλλά τώρα δεν ξέρω αν έχουν επικοινωνήσει οι γονείς ότι δεν θα ερχόταν το παιδί. Εντάξει τώρα εγώ προσωπικά αν ήμουν να παραλάβω από ένα αυτοκίνητο 3 άτομα και έβλεπα δύο θα ρώταγα για το τρίτο άτομο τι έγινε. Πιστεύω ότι και ένα τηλέφωνο, δηλαδή από το σχολείο στους γονείς ότι ξέρετε κάτι, ότι είναι ο Παντελής δεν ήρθε. Το στείλατε γιατί δεν μας ειδοποιήσετε; και δείγμα, πώς να το πω, δείγμα ευθύνης και υπευθυνότητας.

Είναι ένα συμβάν το οποίο το απεύχομαι από όλους. Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα ατομικό, δηλαδή η ευθύνη για μένα βαραίνει την συνοδό κατά πρώτον και τον οδηγό κατά δεύτερον. Αναλαμβάνουμε να κάνουμε μια δουλειά και στην οποία εξαρτώνται άτομα, γιατί τώρα μιλάμε για παιδάκια τα οποία εξαρτώνται από εμάς. Πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη σε εμάς, άρα και εμείς πρέπει να τους δείξουμε ότι αυτή την εμπιστοσύνη καλά κάνουν και την έχουν. Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί και ας αγκαλιάσουμε λίγο περισσότερο αυτό που κάνουμε με αγάπη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ