Κηφισιά: Από “κόσκινο” τα όπλα του δράστη – Στο μικροσκόπιο ανεξιχνίαστες υποθέσεις

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 40χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 43χρονο υπάλληλο και τραυμάτισε το αφεντικό του την ώρα που εκτελούσαν εργασίες φυσικού αερίου σε γειτονιά στην Κηφισιά.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας , παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τους δύο εργαζόμενους σε εταιρεία φυσικού αερίου, έχει σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και γίνεται έρευνα για το αν ο 40χρονος μπορεί να συνδέεται με ανεξιχνίαστες υποθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας, καθώς οι περιγραφές φαίνεται να ταιριάζουν,

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

“Να μου σκοτώνεις το παιδί μου! Και μου λέει, καλά τους έκανα! Οι κραυγές των παιδιών και οι πυροβολισμοί ήταν τόσο έντονοι, σαν να έριχναν πυροτέχνημα” είπε η μητέρα του τραυματία μετά  το αιματηρό περιστατικό στην Κηφισιά. Όπως πρόσθεσε: “Και εν τω μεταξύ να φωνάζουν τα παιδιά “όχι” και να εξασθενεί η φωνή τους, γιατί φαίνεται τους πλήγωνε”.

Οι δύο άνδρες εκτελούσαν εργασίες φυσικού αερίου σε κοντινό σπίτι με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να συγκλονίζει, λέγοντας ότι σώθηκε από καθαρή τύχη καθώς μπήκε στο σπίτι για δυο λεπτά και όταν βγήκε ήρθε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα: “Μόλις μπήκα σπίτι έπειτα από δύο λεπτά άκουσα τους πυροβολισμούς. Άκουσα μια φωνή “βοήθεια, πεθαίνω, πεθαίνω”. Καθισμένος ήταν ο Γιάννης, ο μηχανολόγος. Του λέω “τι να κάνω!” μου λέει “τον Βασίλη, τον Βασίλη”. Ήταν πεσμένος στη ράμπα, μέσα στα χώματα, το κεφάλι μέσα στα χώματα, τα μάτια απλανή. Πάω κοντά, του λέω “Βασίλη, κουράγιο, κουράγιο”.

Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του 40χρονου δράστη

Ο 40χρονος επεδείκνυε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. “Φοβόταν όλη η γειτονιά” λέει η μητέρα του τραυματία. “Ζούσαμε για χρόνια με μια τρομοκρατία εδώ, μπορώ να πω. Δηλαδή τρέμαμε. Εγώ στην ταράτσα του σπιτιού μου που βλέπει ακριβώς στη δική του δεν έβγαινα ποτέ, ούτε για να απλώσω ρούχα ούτε τίποτα. Υπήρχε μία φοβία” πρόσθεσε η γυναίκα.

Η υπόθεση του 40χρονου πάει τουλάχιστον έναν χρόνο πίσω. Οι γείτονες αναφέρουν στον Alpha πως είχαν κάνει καταγγελίες για περιστατικά πυροβολισμών στην ταράτσα της κατοικίας του, ενώ λένε πως είχαν καλέσει και την Αστυνομία σε κάποιες περιπτώσεις.

Η μητέρα του τραυματία πρόσθεσε: “Έκανε συνεχώς δοκιμές με φλόμπερ με στόχο που έμοιαζε με ανθρώπινο, πυροβολούσε συνεχώς πουλιά κα, γάτες από πάνω κάτω. Ο γιος μου είχε παρκάρει πιο κάτω από το σπίτι μια φορά και πήγαινε με τις κορούλες του και αυτός έριχνε”.

Ο αδελφός του 40χρονου θύματος που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τον 40χρονο ξεσπά μιλώντας στον Alpha: “Ήταν ψυχοπαθής, είχε χαρτί, τον άφησαν ελεύθερο. Είχε οπλισμό. Και τι έγινε με αυτό; Πώς τους αφήνουν αυτούς ελεύθερους, κλείνουν πολλά σπίτια”.

Μητέρα τραυματία και δράστη ήταν γειτόνισσες και είχαν φιλικές σχέσεις: “Αρετούλα, πώς άφησες το παιδί σου να γίνει δολοφόνος; Είχα εμπιστοσύνη σ’ εσένα. Ήσουν γιατρός, τον παρακολουθούσες”. Και μου λέει ένα “έπαιρνε όλα του τα φάρμακα, τα έχω εδώ, κοίταξέ τα, ήταν καλά το παιδί μου””.

Ο 40χρονος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγές της ΕΛΑΣ: Δεν είχε απασχολήσει ο δράστης

Οι γείτονες λένε ότι είχαν καλέσει την αστυνομία και ότι είχαν καταγγείλει τη συμπεριφορά του δράστη. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο Alpha, πηγές της ΕΛΑΣ μεταφέρουν ότι δεν είχαν δεχθεί ποτέ τηλεφώνημα, από τη μέχρι τώρα έρευνα που έχουν κάνει. Αυτό αφορά και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης.

Ιδιαίτερα, οι πηγές της ΕΛΑΣ αναφέρονται στις καταγγελίες των συγγενών και περιοίκων ότι την προηγουμένη της δολοφονίας, επειδή πυροβολούσε στην ταράτσα, είχαν πάρει τηλέφωνο. Αλλά στην Άμεση Δράση δεν έχουν γίνει τέτοια κλήση. Αστυνομικές πηγές μεταφέρουν ότι το άτομο αυτό, που πρωταγωνιστεί στο φριχτό έγκλημα, με θύμα ανύποπτους εργαζομένους δεν είχε απασχολήσει ποτέ, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, τις αστυνομικές Αρχές.

Ερευνάται όμως αν είχε απασχολήσει στο παρελθόν και γι’ αυτό ανοίγουν φάκελοι από ανεξιχνίαστες υποθέσεις. Γίνεται έρευνα για τα όπλα αλλά και για το DNA, και για το αν μπορεί να συνδέεται ο άνθρωπος αυτός με τα πολλά ψυχολογικά προβλήματα με ανεξιχνίαστες υποθέσεις, πολύ σοβαρά εγκλήματα, που έχουν συμβεί στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας.

Μαρτυρία για εμπλοκή σε αποκρυφιστική οργάνωση

Ο 40χρονος δράστης φέρεται να είχε μπλέξει και με αποκρυφιστικές-σατανιστικές οργανώσεις. Μάλιστα, υπάρχει μαρτυρία στη δικογραφία που παραδόθηκε στον εισαγγελέα από άνθρωπο που ήταν κοντά στην οικογένεια και γνώριζε ότι από παιδί εμπλεκόταν σε βίαια επεισόδια.

Στη συνέχεια, έφυγε για την Ουαλία όπου ήθελε να σπουδάσει μάρκετινγκ, αλλά κάποια στιγμή γράφτηκε στην αποκρυφιστική ομάδα και υιοθέτησε περίεργες απόψεις. Κάποια στιγμή πέθανε ο πατέρας και αυτό το γεγονός τον επηρέασε πολύ ψυχολογικά, ώστε στράφηκε ακόμη και στα ναρκωτικά. Πήγε δύο φορές στο ψυχιατρείο με δική του βούληση, ενώ ο μάρτυρας λέει ότι πρέπει να περνούσε όλη του τη ζωή στο ψυχιατρείο και να παρακολουθείται μια ζωή από ψυχίατρο και όχι να είναι ελεύθερος και κάτοχος αυτού του οπλοστασίου.

Κηφισιά-Σαμουράι

Οπλοστάσιο το σπίτι του δράστη

Στο σπίτι του 40χρονου δράστη οι αστυνομικοί εντόπισαν ολόκληρο οπλοστάσιο. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

περίστροφο
μεταλλικό τσεκούρι,
ξίφος με μήκος λάμας -67- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
ξιφίδιο με μήκος λάμας -20- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
-2- αυτοσχέδια δρεπάνια,
-2- ασημένιες ακονισμένες πεπλατυσμένες λεπίδες σε σχήμα άστρου,
στολή πολεμικής τέχνης,
-36- φυσίγγια,
-6- κάλυκες,
-νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ναρκωτικές ουσίες,
-ζυγαριά ακριβείας και
-κινητό τηλέφωνο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ