Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου η σορός – Άρχισε το λαϊκό προσκύνημα

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κηδεύεται σήμερα ως ιδιώτης. Η σορός του ξεκίνησε από το Α’ Νεκροταφείο λίγο μετά τις 05:00 και έφθασε στις 5:45 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό. Από νωρίς το πρωί πολίτες που θέλουν να πουν το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο συγκεντρώθηκαν έξω από το παρεκκλήσι και σχηματίστηκε ουρά.

Το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι, στην Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα στέκεται στην Ωραία Πύλη, ενώ δεξιά και αριστερά θα βρίσκονται 6 συν 6, αντίστοιχα, Συνοδικοί Μητροπολίτες. Δεξιά και αριστερά πριν από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η Χορωδία του Ναού. Δεξιά από το φέρετρο και μπροστά από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η οικογένεια. Αριστερά της οικογένειας θα βρίσκονται: αρχηγοί Κρατών εν ενεργεία, πρώην βασιλείς, διάδοχοι θρόνων.

Πολίτες περιμένουν υπομονετικά για να μπουν στο παρεκκλήσι, όπου βρίσκεται το φέρετρο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, σκεπασμένο με την ελληνική σημαία. Άλλοι κρατούν λουλούδια, άλλοι έχουν στα χέρια φωτογραφίες και σουβενίρ από την εποχή της βασιλείας στην Ελλάδα ή σημαίες με το στέμμα.

τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος
Από νωρίς η ουρά ήταν μεγάλη έξω από το παρεκκλήσι

τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ