Κηδεύτηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης

Κηδεύτηκε το απόγευμα στην Ξάνθη ο ψευδομουφτής  Αχμέτ Μετέ που άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης, χτυπημένος από καρκίνο.

Στην κηδεία του ψευδομουφτή παραβρέθηκαν δεκάδες πολίτες, οι περισσότεροι μάλιστα εκ των οποίων έφτασαν από τη γειτονική Τουρκία μιας και ως γνωστόν ο ψευδομουφτής διατηρούσε άριστες σχέσεις με την τουρκική Κυβέρνηση και διπλωματία.

Ο Μετέ δεχόταν ανά τακτά διαστήματα επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων, ενώ και ο ίδιος ταξίδευε εξίσου τακτικά στην Τουρκία. Η δράση του είχε απασχολήσει έντονα κατά το παρελθόν, δεδομένου ότι ως γνωστόν τόσο στην Ξάνθη όσο και στην Κομοτηνή υπάρχουν νόμιμοι Μουφτήδες.

Από το πρωί της Παρασκευής η Ξάνθη θύμιζε «φρούριο», λόγω της έντονης αστυνομικής παρουσίας, με λεωφορεία της Αστυνομίας και περιπολικά σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης.
Ο Αχμέτ Μετέ που απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών, είχε σπουδάσει σε Πανεπιστήμια της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας. Είχε γεννηθεί στο Ωραίο της Ξάνθης.

Για τον θάνατό του εξέδωσαν συλλυπητήρια μηνύματα αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της Τουρκικής Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ