Κεφαλονιά-Κλειστά τα σχολεία μέχρι την Παρασκευή

Κεφαλονιά-Κλειστά τα σχολεία μέχρι την Παρασκευή 

Κλειστά ως και την Παρασκευή θα παραμείνουν τα σχολεία στην Κεφαλονιά, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος που βρίσκεται από χθες στο νησί.

«Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία έως και την Παρασκευή για να έχει ολοκληρωθεί ο νέος έλεγχος, να επανεκτιμήσουμε τα δεδομένα και μετά να δούμε τι θα αποφασίσουμε. Επίσης, έχουμε παραγγείλει από τον ΟΣΚ τις πρώτες προκατασκευασμένες αίθουσες,  έρχονται οι πρώτες 10 σήμερα και οι υπόλοιπες 30 μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, που είναι και οι καταγεγραμμένες ανάγκες για να μπορέσουμε να δώσουμε μια επιλογή» ανέφερε ο υπουργός στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Μέριμνά μας είναι η ασφάλεια των μαθητών, σε πρώτο πλάνο, αλλά βεβαίως και η δημιουργία συνθηκών γρήγορης επανέναρξης της μαθητικής διαδικασίας. Για λόγους ψυχολογικούς τα παιδιά πρέπει να επανέλθουν στα σχολεία, αλλά με ασφάλεια» επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τον πρώτο έλεγχο προβλήματα υπήρχαν σε τρία σχολικά κτίρια, αλλά, όπως είπε ο κ.Αρβανιτόπουλος  «με τον δεύτερο, που έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται αύριο το πρωί, θα δούμε την κατάσταση και θα επανεκτιμήσουμε τα πράγματα».

Όσο για τις ενέργειες του υπουργείου σχετικά με  τους μαθητές της Γ’ Λυκείου είτε ότι το θέμα θα εξεταστεί στη συνέχεια: «Πρώτα ο Θεός, να σταματήσει η σεισμική δραστηριότητα, να επανέλθουμε στην ομαλότητα, να δούμε τι χρόνος χάθηκε, να δούμε τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει και θα δούμε αν χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα για αυτούς τους μαθητές».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ