Κεχαγιόγλου για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: “Το έκανε λόγω λατρείας για την Τέχνη”

Για τις εξηγήσεις που έδωσε σχετικά με την κλοπή των έργων Τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη πριν από εννέα χρόνια, ο 49χρονος κατηγορούμενος, κατά την πρώτη τους επικοινωνία, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο συνήγορός του, Σάκης Κεχαγιόγλου.

“Η επικοινωνία μας ήταν μόνο μισή ώρα, όσο για να συνεννοηθούμε εάν επρόκειτο να συμφωνήσουμε να αναλάβω την υπεράσπισή του… Η ερώτησή μου ήταν: για ποιον λόγο; Δύο είναι οι λόγοι συνήθως. Ή από κάποιο πάθος ή για οικονομικούς λόγους” τόνισε ο κ. Κεχαγιόγλου, ενώ σημείωσε πως “μου είπε ότι προέβη σ’ αυτήν τη διακεκριμένη κλοπή, λόγω της λατρείας του για την Τέχνη. Βέβαια, είναι ένας ιδιαίτερα περίεργος, να μην πω διεστραμμένος, τρόπος αγάπης της Τέχνης όταν κλέβεις από την Εθνική Πινακοθήκη της χώρας σου, αυτά τα έργα. Διότι αν επρόκειτο να τα πωλήσει και να νοσφιστεί τα πολλά εκατομμύρια της αξίας κάπου θα το καταλάβαινα”. Για το ένα έργο Τέχνης που φέρεται να το κατέστρεψε, ο συνήγορος του 49χρονου εξήγησε πως “αυτό, λέει η Αστυνομία, μπορεί να έγινε κατά τη διάρκεια της διαπράξεως της κλοπής. Εγώ σας μεταφέρω του εντολέως μου την εξήγηση. Από τη στιγμή που επιβεβαιώνεται η εξήγησή του από τις διωκτικές Αρχές, ότι δηλαδή ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό επεχείρησε να πουλήσει αυτούς τους ανεκτίμητης καλλιτεχνικής και οικονομικής αξίας πίνακες, τότε οφείλω να πιστέψω την εκδοχή του. Τους κατείχε για εννέα χρόνια και να προσθέσω, γεγονός που το διακηρύσσει διά του διαβιβαστικού της η Ασφάλεια, το Τμήμα Διαρρηκτών, που δημοσίως ως Έλληνας πολίτης απονέμω και εγώ από τη μεριά μου τα εύσημα για την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης, ότι χωρίς την ενεργό συνεργασία του εντολέως μου δεν επρόκειτο ποτέ να βρεθούν αυτά τα έργα. Η μεταμέλειά του είναι στην πράξη, υπέδειξε στις διωκτικές Αρχές πού είναι τα έργα αυτά”.

Όσο για το αν ο εντολέας του αποπειράθηκε και απέτυχε να πωλήσει τους πίνακες, ο κ. Κεχαγιόγλου είπε: “Ο εντολέας μου έζησε πολλά χρόνια στην Αγγλία όπου εργαζόταν. Ταξίδευε στο εξωτερικό, στη Γερμανία, στην Ολλανδία και στην Αγγλία. Δεν μου προξενεί εντύπωση το ότι ταξίδευε στο εξωτερικό. Καταθέτω αυτό που λέω με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που έχω. Ούτε δικογραφία έχουμε λάβει. Είναι προφορικές οι πληροφορίες που έχω” υπογράμμισε ο συνήγορος του 49χρονου. “Επαναλαμβάνω ότι η μεταμέλειά του είναι έμπρακτη” τόνισε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.