Καβούρι: Ένταση και χημικά στη Σύνοδο των Πρυτάνεων – Φοιτητές διαμαρτύρονται για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Καβούρι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος των Πρυτάνεων, μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να προχωρούν σε χρήση χημικών.

Περίπου 800 άτομα συγκεντρώθηκαν στο σημείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στο συμβούλιο των πρυτάνεων, με θέμα την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οι φοιτητές από την πλευρά τους, ζητούν «δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση» καθώς και «ενιαία πτυχία με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα».

«Το νομοσχέδιο “Πιερρακάκη” επιχειρεί να χτυπήσει το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, η οποία έχει ήδη υποστεί πλήγματα από την κυβερνητική πολιτική. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κάθε χρόνο οδηγεί στον αποκλεισμό 20.000 νέων, εξαγγέλονται συγχωνεύσεις και το κλείσιμο τμημάτων, και τα πανεπιστήμια υποχρηματοδοτούνται. Σε αυτά πλαίσια, θέλουν να ιδρύσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα οποία θα συντελέσουν στην υποβάθμιση των πτυχίων και την διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των δημοσίων Πανεπιστημίων» επισημαίνουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι φοιτητές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ