Καβγάς Μπουτάρη – Καλαφάτη στο δημοτικό συμβούλιο για το Σκοπιανό – BINTEO

Κόντρα μεταξύ του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει” Σταύρο Καλαφάτη, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι “πετάτε ονόματα δημοσίως στο τραπέζι, χωρίς να έχετε έγκριση από το όργανο που πηγάζει η εξουσία σας και αυτό είναι το δημοτικό συμβούλιο”.

“Μας λέτε ότι δεν ασκείτε εξωτερική πολιτική. Δεν έχετε ούτε τις απαραίτητες γνώσεις, ούτε και την πληροφόρηση για να ασχολείστε με αυτό το θέμα. Δεν έχετε την εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο. Είστε ακατάλληλος για αυτό. Σας καλώ σε κρίσιμα θέματα να φέρεστε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην θίγεται ο Θεσσαλονικιός και να μην νιώθουν ότι πληγώνονται όλοι οι Έλληνες”, σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης απαντώντας στην κριτική του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης υποστήριξε πως “ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει διπλωματία και εξωτερική πολιτική. Επομένως δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να απολογούμαι σε κανέναν για την πρόσκληση του πρωθυπουργού των Σκοπίων να περάσει την Πρωτοχρονιά στην Θεσσαλονίκη, όπως ήρθαν και χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες του”.

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Καλαφάτης αντέτεινε προς τον δήμαρχο πως δεν τον κατηγόρησε για την επίσκεψη Ζάεφ αλλά για την πρόταση που έκανε περί “Νέας Μακεδονίας”. “Την ώρα που μιλάω δεν θα σχολιάζετε κ. Καλαφάτη. Μετά μπορείτε. Όχι την ώρα που μιλάω. Σας το έχω πει επανειλημμένα αλλά παραείστε χοντροκέφαλος για να το αποδεχτείτε. Δεν μπορώ να σας το περιγράψω αλλιώς. Φτάνει” είπε ελαφρώς εξαγριωμένος ο Γιάννης Μπουτάρης ανακαλώντας στην συνέχεια τον χαρακτηρισμό. “Καταλαβαίνετε τι λέω. Μην κάνετε τον χαζό” συμπλήρωσε .

“Ο δήμος και ο δήμαρχος δεν κάνει εξωτερική πολιτική. Ακολουθεί την εξωτερική πολιτική της χώρας. Τελεία και παύλα” κατέληξε στην τοποθέτησή του για το θέμα ο Γ. Μπουτάρης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ , thessnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ