Καβάλα: Μεγάλη φωτιά στο Διαλεκτό Νέστου – Τραυματίστηκαν πυροσβέστες, κάηκαν πυροσβεστικά οχήματα

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε ορεινή περιοχή στην Καβάλα. Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στον Δήμο Νέστου, σε δασική έκταση ανάμεσα στα χωριά Διαλεκτό και Εκλεκτό, πάνω από την Εγνατία Οδό.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τέσσερις οικισμοί. Συγκεκριμένα, με μήνυμα του 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι και επισκέπτες σε Δαμασκηνιά, Εκλεκτό και Αβραμυλιά να εκκενώσουν και να κατευθυνθούν νότια προς την Παλαιά Εθνική Οδό.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στο Διαλεκτό προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή με κατεύθυνση νότια προς Παλαιά Εθνική Οδό.

Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο τους. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, καθώς και ένα αεροσκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στη φωτιά έχουν εγκλωβιστεί δύο πυροσβεστικά οχήματα που έχουν υποστεί ζημιές. Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν τραυματιστεί πυροσβέστες και φέρουν εγκαύματα,  ο ένας στο πρόσωπο και ο άλλος στα χέρια.

Όπως αναφέρει το kavalanews, η φωτιά κατευθύνεται προς Δαμασκηνιά.  Στο Διαλεκτό η φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Νωρίτερα ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Μυρτόφυτο του Δήμου Παγγαίου, που τέθηκε υπό έλεγχο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ