Κάτω Πατήσια: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον 14χρονο μαθητή – “Τον πείραζαν, τον έβριζαν”

Θύμα άγριου bullying φέρεται να είχε πέσει ο 14χρονος, που έβαλε τέλος στη ζωή του, στα Κάτω Πατήσια, σύμφωνα με μαρτυρίες συμμαθητών του. Την ίδια στιγμή, η Εισαγγελία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου του αγοριού. Το περιστατικό, που συνέβη την περασμένη Παρασκευή, συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Ο 14χρονος μαθητής βρέθηκε απαγχονισμένος από τη μητέρα του στο δωμάτιό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μελετάται η συμμετοχή του μαθητή στο φονικό “παιχνίδι” blackout challenge, γνωστό στους κύκλους των εφήβων στο Tik Tok. Ωστόσο, οι Αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο το παιδί να είχε πέσει θύμα bullying από συμμαθητές του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star ο Αλέξανδρος Γύγος, συμμαθητές του 14χρονου καταγγέλλουν ότι το παιδί, που ήταν μαζεμένο και ντροπαλό, δεχόταν σχεδόν καθημερινά bullying στο σχολείο. Είναι ενδεικτικό, ότι την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν δώσει τέλος στη ζωή του, δέχθηκε επίθεση από συμμαθητές του. Ομάδα νεαρών από το σχολείο του τον απομόνωσαν σε μία γωνία, τον έβριζαν, τον απειλούσαν και του πετούσαν νεράτζια, επίθεση που συνεχίστηκε μέχρι και έξω από το σπίτι του, όπως αναφέρουν συμμαθητές του.

Σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό: “το παιδί ήταν πολύ ήσυχο, δεν δημιουργούσε ποτέ πρόβλημα. Έκανε τις βόλτες του, είχε τις παρέες του, μίλαγε ευγενικά σε όλους. Πολλά παιδιά από εδώ πέρα, από το σχολείο τον πείραζαν, τον έβριζαν, έλεγαν κακά πράγματα. Τον απειλούσαν… Ακούγονται πάρα πολλά γενικά για το παιδί, ότι τον πείραζαν, ότι είχε προβλήματα και τέτοια πράγματα. Και αυτό τον έφερε σε αυτό το σημείο…”.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την αυτοκτονία του 14χρονου

Όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το enikos.gr, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία σχετικά με τον θάνατο του 14χρονου αγοριού στα Κάτω Πατήσια και συγκεκριμένα στον Κολωνό.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ