Κάθε χρόνο την ίδια ημέρα, την ίδια ώρα… Θάνος Αξαρλιάν

Σήμερα, συμπληρώνονται 29 χρόνια από την ημέρα που ο Θάνος Αξαρλιάν έπεσε νεκρός στο κέντρο της Αθήνας, τραυματισμένος θανάσιμα από τα θραύσματα της ρουκέτας που εκτόξευσε η “17 Νοέμβρη” κατά του οχήματος που μετέφερε τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Στις 14 Ιουλίου 1992, ο 20χρονος φοιτητής περπατούσε στην οδό Καραγιώργη Σερβίας. Οι τρομοκράτες εκτόξευσαν μία ρουκέτα εναντίον του υπουργικού οχήματος, ωστόσο, τα θραύσματα έπληξαν τον Θάνο Αξαρλιάν, ο οποίος έπεσε νεκρός στο έδαφος, στη διασταύρωση με την οδό Βουλής.

Λίγες ώρες αργότερα, με τηλεφώνημα στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”, ένας άγνωστος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης εκ μέρους της οργάνωσης. Εξέφρασε, δε, τη λύπη του για τον θάνατο του άτυχου φοιτητή, χαρακτηρίζοντάς τον… ως “παράπλευρη απώλεια”.

Έκτοτε, κάθε χρόνο, την ίδια ημέρα και την ίδια ώρα, η μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν όπως και συγγενείς και φίλοι του, επισκέπτονται το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 20χρονος φοιτητής, αφήνοντας ένα λουλούδι στη μνήμη του. Έτσι έγινε και σήμερα. Η μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν και ο ανιψιός του, ήταν ξανά εκεί.

“29 χρόνια τώρα, την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, στις τέσσερεις και τρία πρώτα λεπτά, η μαμά του Θάνου Αξαρλιάν, τα αδέρφια του, η οικογένειά του, οι αγαπημένοι και οι φίλοι του αφήνουν ένα λουλούδι, εκεί που δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες. Σήμερα, θα ήταν μόλις 49 ετών. Ο ανιψιός του, ο Στέφανος, έχει τα μάτια του”, γράφει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στα social media, δημοσιεύοντας σχετική φωτογραφία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ