Κατέρρευσε τμήμα του δρόμου στο Κάστρο Κυλλήνης – ΦΩΤΟ

Εκτός κυκλοφορίας τέθηκε ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στο γήπεδο του Κάστρου του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, εξαιτίας εκτεταμένης καθίζησης του εδάφους.

Τα επίμαχα σημεία εκτείνονται σε μήκος 100 μέτρων περίπου, ωστόσο, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάστασης της βλάβης, απειλείται πλέον όλος ο δρόμος με καθίζηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες της περιοχής, καθώς ο συγκεκριμένος οδικός άξονας συνδέει και ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Χθες το πρωί, βρέθηκαν στο σημείο ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος έργων, Χρήστος Παλαιολόγος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάστρου, Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος και μηχανικοί από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, οι οποίοι έκαναν έναν πρώτο έλεγχο και, όπως διαπιστώθηκε, το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς τμήμα του δρόμου βρίσκεται πλέον στον αέρα.

Γι’ αυτό άλλωστε και αποκλείστηκε η κυκλοφορία με κορδέλες, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος ατυχήματος και υπάρχει ο φόβος να θρηνήσουμε θύματα.

Εκτός από το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, παρατηρούνται σημαντικές κατολισθήσεις και στο δρόμο που οδηγεί από το Κάστρο σε ξενοδοχειακή μονάδα, ενώ για ακόμη μία φορά υπέστη καθίζηση ο δρόμος ‘Μπόρσι-Φράγμα Πηνειού’, ενώ μικρής έκτασης κατολισθήσεις εντοπίζονται και στις Ξενιές.

Ο δήμος με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει και με τα δικά του μηχανήματα, προσπαθεί να κάνει αποκαταστάσεις, κυρίως στην κατεύθυνση του να αποφευχθούν ατυχήματα που μπορεί να στοιχήσουν σε ανθρώπινες ζωές. Ωστόσο, απαιτούνται ουσιαστικές παρεμβάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούνται χρηματοδοτήσεις για ολοκληρωμένα έργα αποκατάστασης, γι’ αυτό και από την πλευρά του δήμου ζητείται η στήριξη της Περιφέρειας και της πολιτείας, έτσι ώστε να υπάρξουν λύσεις.

«Από τις πολλές βροχοπτώσεις και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, είχαμε αυτά τα προβλήματα και ιδιαίτερα στο δρόμο του Κάστρου σημειώθηκε αυτή η μεγάλη κατολίσθηση. Το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο, γι’ αυτό και αναγκαστήκαμε να κλείσουμε το δρόμο και ζητήσαμε από την Περιφέρεια τεχνική βοήθεια και λύση. Αναμένουμε, λοιπόν, την επίσκεψη κλιμακίου, το οποίο, μαζί με τους δικούς μας μηχανικούς, να προβεί σε αυτοψία και να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα», ανέφερε ο κ. Μοράντ, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους να αποφεύγουν να διέρχονται από το σημείο, για να μην προκληθεί ατύχημα. Άλλωστε, το κλιμάκιο της Περιφέρειας αναμένεται να κάνει σήμερα αυτοψία στο σημείο.

Μοράντ Ναμπίλ (Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης)

«Το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο, γι’ αυτό και αναγκαστήκαμε να κλείσουμε το δρόμο και ζητήσαμε από την Περιφέρεια τεχνική βοήθεια και λύση. Αναμένουμε, λοιπόν, την επίσκεψη κλιμακίου, το οποίο μαζί με τους δικούς μας μηχανικούς να προβεί σε αυτοψία και να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα».

Χρήστος Παλαιολόγος (Αντιδήμαρχος έργων)

«Έχουν καταγραφεί διάφορα επικίνδυνα φαινόμενα στην περιοχή και, επειδή αυτό στο Κάστρο είναι το πιο σοβαρό, κλείσαμε το δρόμο, για να μην έχουμε ατυχήματα και ανθρώπινα θύματα. Όπου υπάρχει πρόβλημα, στέλνουμε μηχανήματα του δήμου και προσπαθούμε να διευκολύνουμε την κυκλοφορία, αλλά χρειαζόμαστε την βοήθεια της Περιφέρειας, της πολιτείας και των βουλευτών, γιατί είναι μεγάλες οι ζημιές και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Χρειάζονται πολλά χρήματα. Όπως και στο Μπόρσι, κάνουμε παρεμβάσεις, αλλά δεν γίνεται τίποτα».

Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος (Πρόεδρος Κάστρου)

«Δεν υπάρχει αποστραγγιστικό ούτε έχει κλίση ο δρόμος, για να φεύγουν τα νερά και γι’ αυτό φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Πρέπει να γίνει απαλλοτρίωση, για να πάει ο δρόμος πιο μέσα και πρέπει η αποκατάσταση της βλάβης να γίνει άμεσα, γιατί συνδέει τουριστικές μονάδες και μετακινούνται πολλοί ξένοι από το σημείο. Πρέπει να βοηθήσει η Περιφέρεια».

Πηγή: patrisnews.com

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ