Κατερίνη: Η δήλωση Στεφανάκη – Γκαβέλα μετά την καταδίκη του 61χρονου δασκάλου για ασέλγεια στην ανήλικη ανιψιά του

“Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ποιότητα της διαδικασίας και την έκβαση αυτής της ποινικής δίκης” αναφέρουν οι Αλέξης Στεφανάκης και Δημήτρης Γκαβέλας, μετά την απόφαση του ΜΟΔ Θεσσαλονίκης που επέβαλε ποινή κάθειρξης 12,5 ετών σε 61χρονο δάσκαλο, από την Κατερίνη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια με θύμα την ανιψιά του, όταν εκείνη ήταν μαθήτρια του γυμνασίου, αλλά και για κατοχή πορνογραφικού υλικού. 

“Πιστέψαμε μια νέα κοπέλα και σταθήκαμε στο πλευρό της σε όλη αυτή την εκ νέου δεύτερη περίοδο δοκιμασίας, που αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια ενώπιον του πρωτοβαθμίου Δικαστηρίου. Η Δικαιοσύνη σεβόμενη το τεκμήριο της αθωότητας οφείλει να διαγιγνώσκει την αλήθεια κάθε ποινικής υποθέσεως. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ήρθη στο ύψος των περιστάσεων και επιτέλεσε το σκοπό αυτό.

Η Δικαιοσύνη διαθέτει τα μέσα και οι Δικηγόροι στεκόμαστε στο πλευρό της ώστε αφενός να μην παραπλανάται από ψευδείς καταγγελίες αλλά ούτε και να αφήνει ατιμώρητες κακοποιητικές συμπεριφορές. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου απέναντι στην ανιψιά του υπήρξε απαράδεκτη, κακοποιητική, ποινικώς κολάσιμη και ηθικώς καταδικαστέα. Και για τον λόγο αυτό εκδόθηκε μια απόφαση που αποτύπωνε όλα τα παραπάνω. Και μόνο με αυτόν τον τρόπο η κοινωνία εμπεδώνει αίσθημα ασφάλειας δικαίου” τονίζουν οι δικηγόροι σε δήλωσή τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ