Καταγγελίες για προσλήψεις με διαδικασίες εξπρές στα hotspots μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ – Τι απαντά ο φορέας

Με εξπρές διαδικασίες και παράκαμψη του ΑΣΕΠ φαίνεται πως η κυβέρνηση προσλαμβάνει ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό για τη διαχείριση του προσφυγικού μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων(ΚΕΕΛΠΝΟ), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”ΤΑ ΝΕΑ”.

Τον προηγούμενο μήνα ανακοινώθηκε νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για 1.575 θέσεις και η διαδικασία θα είναι ανοικτή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι η δαπάνη του συγκεκριμένου προγράμματος θα φτάνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ και η οποία θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παράλληλα, σύμφωνα με Τα Νέα στη συγκεκριμένη απόφαση ένα από τα κριτήρια που αυξάνουν τα μόρια του υποψηφίου είναι η προϋπηρεσία ”σε πληθυσμό προσφύγων έως και 84 μήνες”.

Ωστόσο, οι επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό στα κέντρα Προσφύγων παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ προκαλούν ερωτηματικά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, διαπιστώνεται μία σειρά από προβληματικούς χειρισμούς που αφορούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Philos”, ο προϋπολογισμός του οποίου έφτανε τα 24.180.928 ευρώ.

Μάλιστα, η σχετική καταγγελία που έκανε το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφέρει “ύπαρξη πολυάριθμων αντί ενός πρακτικών αξιολόγησης για την επιλογή προσωπικού στο πλαίσιο του προγράμματος “Philos” από την ίδια τριμελή επιτροπή και για την ίδια δεξαμενή υποψηφίων”.

Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, στο πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ για το προσφυγικό μεταναστευτικό, φαίνεται να ελαστικοποιείται περισσότερο η διαδικασία προσλήψεων και ο ΑΣΕΠ συνεχίζει να εποπτεύει τη διαδικασία επιλογής προσωπικού χωρίς όμως να επεμβαίνει στη διαδικασία παρά μόνο μετά από ένταση και δυστυχώς ετερογχρονισμένα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, διευκρινίζεται ότι”η νέα προκήρυξη που αφορά στην πρόσληψη 1.575 θέσεων ιατρο-νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών αλλά και του γενικού πληθυσμού, γίνεται με την απόλυτη έγκριση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), το οποίο έχει καθορίσει τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων και τον τρόπο μοριοδότησής τους”, τονίζοντας ότι “τα προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί από το 2015 και έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με απόλυτη διαφάνεια”.

“Το νέο PHILOS, διάρκειας 18 μηνών, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην προάσπιση της υγείας των ευάλωτων αυτών πληθυσμών με παράλληλη ενίσχυση του γενικού πληθυσμού. Επιπλέον κίνητρα, οικονομικά και προϋπηρεσίας, θα δοθούν σε γιατρούς και οδοντιάτρους”, προσθέτει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τέλος, τονίζεται ότι “θα υπάρξει παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 15:00”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ