Καταγγελίες για οδηγούς που αρνούνται να επιβιβάσουν πρόσφυγες στα λεωφορεία – Τι απαντά ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ

«Την απερίφραστη καταδίκη ρατσιστικών και ξενοφοβικών συμπεριφορών» με αφορμή «μεμονωμένα» περιστατικά άρνησης οδηγών της ΟΣΥ να επιβιβάσουν πρόσφυγες της Αθήνας, εκφράζει με δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τις καταγγελίες της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΛΕΔΑ) για περιστατικά άρνησης οδηγών της ΟΣΥ να επιβιβάσουν και να μεταφέρουν με τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας πρόσφυγες, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΣΑ εκφράζει τη λύπη και τον αποτροπιασμό, τόσο του ιδίου αλλά και αλλά και της διοίκησης και του συνόλου των εργαζομένων για τα θλιβερά αυτά περιστατικά.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι, παρότι τέτοια φαινόμενα είναι μεμονωμένα, είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν τιμούν ούτε τον πολιτισμό μας, ούτε τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας. Έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις ενέργειες και τις εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης που έχουν προβεί η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων και η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, για την ανακούφιση των κατατρεγμένων συνανθρώπων μας που βιώνουν την αναγκαστική ξενιτειά και προσφυγιά. Σε μία περίοδο μάλιστα οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης» τονίζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ.

Και προσθέτει ότι «ο ΟΑΣΑ, μέσω της ΟΣΥ η οποία έχει και τη σχετική αρμοδιότητα, από την πρώτη στιγμή που συνέβησαν αυτά τα απαράδεκτα περιστατικά έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εφαρμοστούν οι κανονισμοί, να καταλογιστούν οι ευθύνες και να επιβληθούν οι πειθαρχικές κυρώσεις σε όσους ενέχονται και, κυρίως, για να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα απαξιωτικής συμπεριφοράς προς συνανθρώπους μας πρόσφυγες, θύματα πολέμου που υποφέρουν και τα οποία προσβάλλουν κατάφωρα τα ανθρωπιστικά και δημοκρατικά αισθήματα της κοινωνίας μας».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, αναφέρει πως ο ΟΑΣΑ διέθετε και διαθέτει λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των προσφύγων που κατέφταναν κατά χιλιάδες από τα νησιά στον Πειραιά, για την πλατεία Βικτωρίας, για το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και όπου αλλού χρειάστηκε για να μεταβούν, ενώ με δική του πρωτοβουλία τροποποίησε και επέκτεινε τη συγκεκριμένη λεωφορειακή γραμμή όπου σημειώθηκαν τα απαράδεκτα αυτά περιστατικά, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι μετακινήσεις των προσφύγων από και προς το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Δήμου Ελευσίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ