Καταγγελίες για link που οδηγεί σε ιστοσελίδα με υλικό παιδικής πορνογραφίας

Την προσοχή των πολιτών εφιστά το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute), καθώς τις τελευταίες ώρες υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες σχετικά με ένα λινκ (σύνδεσμο) το οποίο οδηγεί σε ιστοσελίδα με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με το CSI Institute, η  συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι εύκολα προσβάσιμη από οποιονδήποτε περιηγητή (browser), και με μία απλή εγγραφή (συμπληρώνοντας μόνο username και password) οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση σε πληθώρα από βίντεο και φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας, με παιδιά ηλικίας έως δεκατεσσάρων ετών και από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Οι χρήστες αρχικά έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα μικρό απόσπασμα από τα επίμαχα βίντεο, στα οποία εμπεριέχονται μέχρι και περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, και στη συνέχεια τους ζητείται καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να μπορέσουν να τα παρακολουθήσουν ολόκληρα.

Το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε περίπτωση που ο συγκεκριμένος σύνδεσμος υποπέσει στην αντίληψή τους, ενώ συστήνεται επιτακτικά η αναφορά των χρηστών που έχουν διαμοιράσει το συγκεκριμένο link.

Ο σύνδεσμος της εν λόγω ιστοσελίδας έχει ήδη προωθηθεί στην αρμόδια υπηρεσίας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς ενδελεχή διερεύνηση. Το CSI Institute επισημαίνει ότι οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο 11188, καθώς και στο gov.gr.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ