Καταγγελία στον Realfm 97.8: Δεν δίνουν μετεγγραφή σε αθλήτρια πολύτεκνης οικογένειας με πανελλήνια διάκριση

«Με εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας στερεί από την κόρη μου τα αυτονόητα δικαιώματα που έχει», καταγγέλλει μέσω του Realfm 97.8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή η κυρία Όλγα.

Όπως αναφέρει, «η κόρη μου είναι αθλήτρια και έχει εισαχθεί στο Τμήμα Αθλητισμού της Κομοτηνής με τους ειδικούς πίνακες. Αν το παιδί μου περνούσε κάπου χωρίς μοριοδότηση και χωρίς πανελλήνια διάκριση θα μπορούσε να κάνει μετεγγραφή. Στερεί τα αυτονόητα δικαιώματα από τα παιδιά που διέπρεψαν στον αθλητισμό της χώρας».

«Είναι ένα παιδί που ασχολείται με τον πρωταθλητισμό για πολλά χρόνια και οι γονείς που έχουν παιδιά αθλητές γνωρίζουν πόση σοβαρότητα και πειθαρχία έχουν και πόσο κόπο και πόσες θυσίες χρειάζονται από εκείνα και τις οικογένειές τους για να φτάσουν σε μία πανελλήνια διάκριση. Επειδή αυτά τα παιδιά δεν έχουν αρκετό χρόνο για διάβασμα, κάνουν δύο και τρεις προπονήσεις την ημέρα, δεν είναι δυνατόν να έχουν τις ίδιες μαθησιακές επιδόσεις. Έτσι, το κράτος ανάλογα με τη διάκριση που έχουν , προσθέτει κάποια μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις, δεν τους χαρίζεται αυτό το ποσοστό. Αυτά τα παιδιά έχουν ρίξει πολύ ιδρώτα και δάκρυα για το 10%», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «όπως ξέραμε, υπάρχουν κάποιες κατηγορίες φοιτητών που δικαιούνται μετεγγραφή όπως τα παιδιά πολυτέκνων οικογενειών, αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη, παιδιά γονέων με χαμηλό εισόδημα. Όταν ζητήσαμε την μετεγγραφή, ανακαλύψαμε ότι με μία εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας ότι ένας αθλητής ακόμα και αν πληρεί όλες τις κοινωνικές προϋποθέσεις για τη μετεγγραφή στερείται του δικαιώματος όσοι έχουν εισαχθεί μοριοδοτούμενοι πανελλήνιας διάκρισης. Επειδή έχει πανελλήνια διάκριση, παύει να είναι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, το έχω αποκληρώσει; Έπαψα να είμαι άνεργη;»

Τέλος, η κ. Όλγα υπογράμμισε ότι «μίλησα με το υπουργείο και μου είπαν ότι μπορούμε να κάνουμε κατ’ εξαίρεση αίτηση μετεγγραφής για κοινωνικούς λόγους αλλά κανείς δεν σας εγγυάται ότι θα γίνει δεκτή».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ