Καταγγελία στην Πάτρα: «Ξέχασαν» να εμβολιάσουν 87χρονο στο Άσυλο Ανιάτων και κόλλησε κορονοϊό

Μια σοβαρή καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας για το Άσυλο Ανιάτων στην Πάτρα, όπου ήδη υπάρχουν 23 κρούσματα κορονοϊού.

Οι 13 εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται κι ένας 87χρονος, ο οποίος είναι ανεμβολίαστος.

Σύμφωνα με καταγγελία από το οικογενειακό περιβάλλον του ηλικιωμένου, είχε ζητηθεί από την περασμένη άνοιξη μέσω email να του κάνουν το εμβόλιο. Έως και τον περασμένο Αύγουστο δεν ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα άτομα που φιλοξενούνται σε τέτοιους χώρους και ήταν απαραίτητη η συναίνεση της οικογένειας.

Όπως υποστηρίζουν έστειλαν e-mail στη δομή για να δώσουν τη συναίνεσή τους και να προχωρήσει ο εμβολιασμός του 87χρονου. Σύμφωνα με τους ίδιους, το συγκεκριμένο e-mail κάπου παράπεσε, δεν το είδε κανείς ή δεν το έλαβε κανείς υπόψη και έτσι «ξεχάστηκε» το θέμα του εμβολιασμού.

Όταν τον Δεκέμβριο, η οικογένεια ζήτησε να γίνει και η τρίτη δόση του εμβολίου, διαπιστώθηκε ότι ο 87χρονος δεν είχε κάνει ούτε τις άλλες δύο δόσεις.
Οι υπεύθυνοι της δομής επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ για το τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση και τους απάντησαν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό στις αρχές Ιανουαρίου.

Όμως, ο κορονοϊός… πρόλαβε να τρυπώσει για τρίτη φορά στο Άσυλο Ανιάτων με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι εμβολιασμοί από τον ΕΟΔΥ. Ωστόσο κόλλησε και ο συγκεκριμένος 87χρονος.

Η οικογένεια περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η υγεία του και μετά θα δει πώς θα κινηθεί από εκεί και πέρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ