Καταγγελία-σοκ – Πουλούν τις μηχανές των σκαφών σε Τούρκους δουλέμπορους – ΒΙΝΤΕΟ

Κάτοικοι της Λέσβου αφαιρούν τις εξωλέμβιες μηχανές από τα δουλεμπορικά σκάφη, που μεταφέρουν χωρίς τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, και στη συνέχεια τις πουλούν στους Τούρκους δουλέμπορους, αναφέρει η ιστοσελίδα lesvospost.gr.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο κάτοικοι του νησιού στην παραλίας της Σκάλας πουλάνε τις μηχανές που παίρνουν από τις βάρκες σε Τούρκους οι οποίοι έρχονται με σκάφη στη Λέσβο

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ν.Σ.: «Είχα πάει στην Σκάλα να μοιράσω ρούχα σε παιδιά και κάποια στιγμή ένας κύριος αφού μάζεψε τουλάχιστον 7 μηχανές έφυγε με το αγροτικό του σε ένα χωματόδρομο και ταυτόχρονα ένα σκάφος από την Τουρκία ερχόταν προς την κατεύθυνση του αγροτικού. Μετά από λίγα λεπτά το ίδιο αυτοκίνητο γύρισε άδειο για να περιμένει την επόμενη βάρκα με μετανάστες και το ίδιο σκάφος έφυγε για Τουρκία … τόσο απλά γεμάτο με εξωλέμβιες μηχανές».

Στη συνέχεια αναφέρει πως «Το σκάφος ήταν άδειο και από ότι φάνηκε ήρθε για να κάνει παραλαβή τις εξωλέμβιες μηχανές.  Δεν εξηγείτε ότι το αγροτικό έφυγε γεμάτο προς κατεύθυνση που δεν υπήρχε κόσμος και ήταν ερημική τοποθεσία την ίδια ώρα που ερχόταν το σκάφος και μέσα σε μισή ώρα περίπου γύρισε το αγροτικό άδειο και το σκάφος έφευγε προς την Τουρκία. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες βάρκες βγαίνουν σε αυτήν την περιοχή, και φυσικά δεν μπορεί κανείς να με βγάλει τρελή σε αυτό που είδα».

Πηγή: lesvospost.com

Διαβάστε επίσης.

Δυο ναυάγια μέσα σε μια ώρα στην Μυτιλήνη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ