Καταγγελία: Παιδοψυχολόγος έδινε πλαστές βεβαιώσεις για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από τους πατεράδες τους – BINTEO

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται μία γυναίκα, που παρουσιάζεται ως παιδοψυχολόγος και φέρεται να χορηγούσε σε διαζευγμένες μητέρες, ψευδείς βεβαιώσεις, οι οποίες έλεγαν ότι τα παιδιά τους έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα τους. Ήδη η υπόθεση έχει φτάσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Κακοποιούν το παιδί μου. Συναισθηματικά και ψυχολογικά» λέει και σπάει η φωνή του ένας εκ των 20 πατεράδων που καταγγέλλουν ότι βρέθηκαν να κατηγορούνται, με πλαστές γνωματεύσεις γνωστής ψυχολόγου, ότι κακοποιήσαν σεξουαλικά τα ίδια τους τα παιδιά. Η εν λόγω ψυχολόγος φέρεται να χορηγούσε τις βεβαιώσεις στις χωρισμένες μητέρες προκειμένου αυτές να τις χρησιμοποιήσουν στην διεκδίκηση της επιμέλειας των παιδιών τους.

«Είχα ένα συγκρουσιακό διαζύγιο δυστυχώς και λέω δυστυχώς γιατί δεν μπορώ να μεγαλώσω το παιδί μού. Το παιδί μου έχω να το δω δυστυχώς 4 χρόνια. Αυτό που έχει συμβεί σε εμένα είναι απειροελάχιστό μπροστά σε αυτό που συμβαίνει στο παιδί. Αυτά όλα που γράφει στα συγγράμματα της τα κάνει υποβολή στα παιδιά, για να μπορούν τα παιδιά να υποστηρίξουν την κατηγορία κατά του πατέρα τους» λέει ένας πατέρας.

«Εμφανίζεται σε όλους αυτούς ξαφνικά μία μήνυση από τη μητέρα που έχει μέσα ενσωματωμένη μία γνωστοποίηση από συγκεκριμένη ψυχολόγο, η οποία αναφέρει ότι δήθεν το παιδί της εκμυστηρευτικέ γεγονότα περί σεξουαλικής κακοποίησης. Όλο αυτό γίνεται τη στιγμή πριν δικάσουν τις αιτήσεις για ασφαλιστικά μέτρα για να μπορούν να βλέπουν το παιδί τους», δήλωσε η δικηγόρος Χριστίνα Φλώρα που εκπροσωπεί έναν από τους μπαμπάδες. «Όταν ερωτήθηκε και από εμένα ως συνήγορο του πατέρα και από την κυρία δικαστή αν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό για όσα ισχυρίζεται ότι της είπε το παιδί, στην αρχή απάντησε ναι. Στην συνέχεια όταν της ζητήθηκε από την κ. Πρόεδρο να το προσκομίσει  είπε ότι τελικά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει» συμπλήρωσε.

Η κλινική ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη, τονίζει ότι «ξεχνούν ότι είναι και γονείς και γίνεται συχνή εργαλειοποίηση του παιδιού. Είτε οι σύζυγοι προσπαθούν να βγάλουν τις γυναίκες ότι είναι ψυχικά ασταθείς έρχονται πολλοί και μας το ζητάνε βεβαιώσεις, για να χάσουν οι μητέρες την επιμέλεια του παιδιού. Είτε οι γυναίκες να φτάνουν στο ακραίο σημείο να καταγγέλλουν τους πρώην συζύγους για ασέλγεια. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι ότι στην προσπάθεια τους να καταστρέψουν και να εκδικηθούν τον πρώην σύντροφο τους καταστρέφουν το ίδιο τους το παιδί».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ