Καταγγελία: “Η μητέρα μας κινδυνεύει να πεθάνει εκτός ΜΕΘ” – Τι απαντά ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας

“Η μητέρα μας κινδυνεύει να πεθάνει εκτός ΜΕΘ” καταγγέλλουν τέσσερα αδέλφια στο OPEN. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μητέρα τους νόσησε με κορονοϊό, εισήχθη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας από 23 Μαρτίου, είναι διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ και περιμένουν να βρεθεί ΜΕΘ. Όπως είπε ο ένας εκ των αδελφών, “σε επικοινωνία με τους γιατρούς μας είπαν ότι περιμένουμε να βρεθεί κρεβάτι και ότι υπεύθυνο είναι το ΕΚΑΒ” και πρόσθεσε ότι “και σε ιδιωτική κλινική που πήραμε, είναι εξαρτημένη από το ΕΚΑΒ. Χρειαζόμαστε άμεσα ΜΕΘ. Μας είπαν ότι πρέπει πρώτα να σταθεροποιηθεί και μετά να μπει σε ΜΕΘ. Από την άλλη όμως, μας είπαν ότι αν βρεθεί ΜΕΘ θα μπει αμέσως, άρα τι ισχύει από τα δύο”;

Η αδελφή του τόνισε ότι “προφανώς γιατροί επιλέγουν πιο νέους να βάλουν στις εντατικές και η μητέρα μας είναι 76 ετών. Μας έχουν πει γνωστοί ότι και σε άλλα νοσοκομεία βάζουν σε ΜΕΘ ασθενείς που δεν είναι τόσο βαριά και εκείνους που είναι βαριά περιστατικά δεν τους πάνε σε ΜΕΘ”.

Ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Τ. Μύτογλου μιλώντας στο OPEN σχετικά με την καταγγελία, επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ και είπε ότι “οι γιατροί για να διακομίσουν ένα περιστατικό, έναν ασθενή που χρειάζεται ΜΕΘ πρέπει να σταθεροποιηθεί πρώτα αιμοδυναμικά. Αυτό επιτάσσει το ιατρικό πρωτόκολλο. Δεν μπορεί να διακομισθεί ένας ασθενής και αντί για καλύτερα να πάει χειρότερα στον δρόμο”. Όσο για το εάν εξετάζεται η ηλικία, ο κ. Μύτογλου είπε ότι “δεν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς έχουμε ήδη άτομα και μεγαλύτερης ηλικίας που διακομίσθηκαν σε ΜΕΘ. Καταλαβαίνω τον πόνο της οικογένειας, αλλά δεν γίνεται επιλογή ασθενών. Σε καμία των περιπτώσεων δεν γίνεται επιλογή. Εμείς δεν έχουμε ΜΕΘ Covid, διακομίζουμε τα περιστατικά σε άλλα νοσοκομεία. Ειδοποιούμε το ΕΚΑΒ και κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του. Όταν δεν είναι σταθερό ένα περιστατικό, δεν μπορεί να διακομισθεί”.

Δείτε τα βίντεο του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ