Καταγγελία για αστυνομικό στη ΧΑ

Καταγγελία για αστυνομικό στη ΧΑ

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα κατέθεσε ο προστατευόμενος μάρτυρας Γ’ για τις σχέσεις μελών της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία.

Όπως υποστήριξε στις εισαγγελικές αρχές, «στις εκπαιδεύσεις με όπλα συμμετείχε και ένας αστυνομικός ψηλός, περίπου 1,90 και γυμνασμένος ο οποίος συχνάζει σε καφετέρια στους Αμπελόκηπους που είναι πίσω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής».

Έτσι, τις τελευταίες ώρες τόσο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία όσο και οι εσωτερικές υποθέσεις της ΕΛΑΣ προσπαθουν να δουν εαν η συγκεκριμενη καταγγελια εχει βαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος αστυνόμος είναι εν ενεργεία και προσπαθεί να ταυτοποιηθεί από τις αρχές. Φέρεται μάλιστα να είχε το ρόλο του εκπαιδευτή. Δηλαδή πώς να γίνεται η λύση-αρμολόγηση του όπλου. Πώς να σημαδεύουν όλα αυτά βέβαια στα πρότυπα της εκπαίδευσης που είχε βάλει και ο ίδιος από την αστυνομία. Όλα αυτά έρχονται να συνδεθούν με τα σκοπευτήρια που καταγγέλουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες που τα μέλη της ΧΑ εκπαιδεύονταν στην σκοποβολή.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής σε συγκεκριμένο στέκι, το οποίο βεβαιώνεται και από άλλες μαρτυρίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατάστημα αυτό στους Αμπελόκηπους έδιναν συχνά παρόν, πέρα από τον συγκεκριμένο αστυνομικό, δύο πρώην και νυν βουλευτές της οργάνωσης από την κεντρική Ελλάδα όπως και ανδρας που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις.

Πεντέλη-Μαλακάσα-Χαϊδάρι

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το σκοπευτήριο Χαϊδαρίου. Ουσιαστικά, βρίσκεται στον χώρο του παλιού στρατοπέδου του ΚΕΒΟΠ και αποτελείται από πέντε πεδία βολής. Σε αυτό, κάθε Σαββατοκύριακο συρρέουν εκατοντάδες άτομα, μέλη περίπου 20 σκοπευτικών συλλόγων της Αττικής και του Πειραιά.

Η συγκεκριμένη αναφορά του μάρτυρα επιβεβαιώνεται από δύο σημεία: δίπλα ακριβώς από το τελευταίο πεδίο βολής του σκοπευτηρίου Χαϊδαρίου βρίσκεται αλσύλλιο και ελεύθερος χώρος δεκάδων στρεμμάτων, ορισμένα σημεία του οποίου θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τα μέλη της οργάνωσης για εκπαίδευση σε όπλα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, πήγαιναν την ώρα που εκεί ήταν σκοπευτικοί σύλλογοι και εξασκούνταν στη σκοποβολή για να μην γίνονται αντιληπτοί οι πυροβολισμοί από την αστυνομία. Κάτι δηλαδή σαν καμουφλάζ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ