Καταγγελία δικηγόρου Μιχ. Δημητρακόπουλου: Χωρίς γραμματεία η Εισαγγελία Διαφθοράς

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος την Τετάρτη βρέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς για να καταθέσει αίτηση με συνημμένα έγγραφα για σοβαρή υπόθεση, αλλά δεν τα… κατάφερε, καθώς όπως ενημερώθηκε δεν υπάρχει γραμματέας.

«Η γραμματέας μου ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να παραλάβει την αίτηση μου, γιατί είχε λήξει η απόσπαση της και δεν υπήρχε κανείς άλλος γραμματέας προκειμένου να ασκήσει τα σχετικά καθήκοντα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

«Σήμερα, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 και περί ώρα 13.00 μαζί με το συνεργάτη μου, Παναγιώτη Κάρκουλα, δικηγόρο, μεταβήκαμε στην Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να καταθέσουμε αίτηση με συνημμένα έγγραφα για σοβαρή υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιον του Εισαγγελέως Διαφθοράς. Αφού κατεγράφησαν τα στοιχεία μου, όπως συμβαίνει σε όλους όσους επισκέπτονται την Εισαγγελία Διαφθοράς Αθηνών, κατευθύνθηκα προς την γραμματέα προκειμένου να πρωτοκολληθεί η αίτηση μου. Εκεί βρέθηκα μπροστά σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση: Η γραμματέας μου ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να παραλάβει την αίτηση μου, γιατί είχε λήξει η απόσπαση της και δεν υπήρχε κανείς άλλος γραμματέας προκειμένου να ασκήσει τα σχετικά καθήκοντα. Όλοι οι εισαγγελείς ήσαν στα γραφεία τους, με δικογραφίες γύρω τους ύψους πολλών μέτρων, επιτελώντας με αυταπάρνηση το υπηρεσιακό τους καθήκον, δηλαδή την καταπολέμηση της διαφθοράς. Επίσης ενημερώθηκα από υπάλληλο ότι έχουν μειωθεί δραματικά οι ειδικοί επιστήμονες που επικουρούν τους Εισαγγελείς Διαφθοράς στην διακρίβωση των σύνθετων οικονομικών εγκλημάτων. Κάνω δημόσια έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης και διακεκριμένο συνάδελφο, κύριο Μιχάλη Καλογήρου, να ενεργήσει άμεσα ώστε να αντιμετωπισθούν τα έντονα λειτουργικά προβλήματα της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Πρέπει να διαφυλάξουμε όλοι τον καταξιωμένο αυτό θεσμό του 2011, που πρωτοστατεί στον αγώνα κατά της διαφθοράς στην πολύπαθη χώρα μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ