Κατάληψη εθνικής οδού

Κατάληψη εθνικής οδού

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12.30 κατάληψη της εθνικής οδού Τσακώνας – Καλού Νερού Κυπαρισσίας, στο ύψος του κόμβου Καλλιρρόης, από μικρή ομάδα εκατό περίπου κατοίκων του χωριού Καλλιρρόη και της γύρω περιοχής.

Οι καταληψίες της εθνικής οδού διαμαρτύρονται για την πρόταση χωροθέτηση στην περιοχή της Καλλιρρόης, Μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, από την ανάδοχο εταιρία, που μέσω διαγωνισμού έχει αναλάβει να διαχειριστεί τα σκουπίδια της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την πρόταση η μονάδα της Καλλιρρόης, πρόκειται να διαχειριστεί με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους (ανακύκλωση, κομποστοποίηση), τα σκουπίδια από την διαχειριστική ενότητα που περιλαμβάνει όλη τη Μεσσηνία και τους δήμους Μεγαλόπολης και Γορτυνίας.

Οι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την εγκατάσταση της μονάδας και καλούν να βρεθεί άλλος χώρος μακριά από το χωριό τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις άλλες δύο περιοχές που πρόκειται να εγκατασταθούν ανάλογες μονάδες διαχείρισης των σκουπιδιών της Πελοποννήσου, στην Αρκαδία και την Λακωνία, δεν υπήρξαν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ